topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med riven ost och italiensk salsa cruda

Dagens middag blir en vegetarisk variant på pasta bolognese, med vegofärs istället för köttfärs. Vi lagar en klassisk tomatsås och smaksätter med medelhavskryddor, balsamvinäger och mornaysås innan vi vänder ner vår färdigkokta spaghetti i den. Vi toppar pastan med riven ost och italiensk salsa cruda med körsbärstomater, lök, basilika och olivolja.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Selleri
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

½ st

Rödlök

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 burk

Tomatpuré

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

1 portionspåse

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

125 g

Körsbärstomater

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3164 kJ
Energi (kcal)756 kcal
Fett23.5 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater94.8 g
varav socker22.8 g
Protein35.8 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vegofärs
2

Medan pasta kokar, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 2–3 min.

Krydda vegofärs
3

Tillsätt Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong, balsamvinäger och tomatpuré till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills väldoftande.

Laga sås
4

Tillsätt krossade tomater, socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sparat kokvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

Rör ner mornaysås och sjud på låg värme i 1–2 min.

Gör salsa cruda
5

Medan såsen sjuder, finhacka lök [1/2 st, 2P].

Halvera körsbärstomater.

Finhacka basilika.

Blanda körsbärstomater, lök, basilika, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tskp] och peppar i en medelstor skål. 

Vänd ner pasta i färdig tomatsås.

Servera
6

Lägg upp pasta och vegetarisk bolognese i skålar.

Strö över finriven ost.

Toppa med salsa cruda.