topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med riven ost och italiensk salsa cruda

Dagens middag blir en vegetarisk variant på pasta bolognese, med vegofärs istället för köttfärs. Vi lagar en klassisk tomatsås och smaksätter med medelhavskryddor, balsamvinäger och mornaysås innan vi vänder ner vår färdigkokta spaghetti i den. Vi toppar pastan med riven ost och italiensk salsa cruda med körsbärstomater, lök, basilika och olivolja.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

½ st

Rödlök

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2477 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett13.5 g
varav mättat6 g
Kolhydrater92.2 g
varav socker21.9 g
Protein21.4 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vegofärs
2

Medan pasta kokar, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 2–3 min.

Krydda vegofärs
3

Tillsätt Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong, balsamvinäger och tomatpuré till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills väldoftande.

Laga sås
4

Tillsätt krossade tomater, socker, salt och sparat kokvatten till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min.

Rör ner mornaysås och sjud på låg värme i 1–2 min.

Gör salsa cruda
5

Medan såsen sjuder, finhacka lök.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka basilika.

Blanda körsbärstomater, lök, basilika, olivolja, salt och peppar i en medelstor skål.

Vänd ner pasta i färdig tomatsås.

Servera
6

Lägg upp pasta och vegetarisk bolognese i skålar.

Strö över finriven ost.

Toppa med salsa cruda.