Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med Colcannon-mos och bakade körsbärstomater

Colcannon är en traditionell irländsk rätt – potatismos med grönsaker, ikväll med purjolök och spenat. Kvällens middag bjuder också på ugnsrostad fläskytterfilé, bakade körsbärstomater och en ljuvlig sås med vitlök och grädde. Vi hoppas att ni är hungriga, för nu är maten klar att serveras!

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

4 g

Köttbuljong

300 g

Fläskytterfilé

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Purjolök

500 g

Bakpotatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3049 kJ
Energi (kcal)729 kcal
Fett41.2 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater74.9 g
varav socker11.2 g
Protein55.5 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta fläskytterfilé
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med en nypa salt och stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Rosta körsbärstomater
2

Halvera körsbärstomater och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min.

 

Förbered Colcannon-mos
3

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen, tills moset är lent.Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för extra krämigt mos.

 

Stek purjolök & spenat
4

Skölj spenat.

Skölj purjolök [1/2 st, 2P] och skär i tunna skivor.

Torka ur stekpannan och hetta upp den med olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme.

Stek purjolök och spenat i 2–3 min, eller tills mjuka.

Lägg över i en skål.

Koka sås
5

Hetta upp stekpannan på medelvärme igen.

Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong och Vitlöksflörter. Sjud i 3–4 min eller tills såsen har tjocknat något.

Rör i den avrunna köttsaften från foliepaketet och smaka av med salt och peppar.

Rör ner purjolök och spenat i potatismoset.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

 

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Lägg upp Colcannon-mos och kött på tallrikar.

Toppa med rostade körsbärstomater och ringla över sås.