
Ugnsrostad fläskytterfilé
med Colcannon-mos och bakade körsbärstomater
Colcannon är en traditionell irländsk rätt - potatismos med grönsaker, ikväll med purjolök och spenat. Kvällens middag bjuder också på ugnsrostad fläskytterfilé, bakade körsbärstomater och en ljuvlig sås med vitlök och grädde. Vi hoppas att ni är hungriga, för nu är maten klar att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Vitlöksflörter
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
500
Potatis
4
Köttbuljong
300
Fläskytterfilé
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Purjolök
Ingår inte i din leverans
2
Mjölk (steg 3)
½
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt. Bryn det i 2 min per sida. Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12-15 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Halvera körsbärstomater, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Baka i ugnen i 15-20 min, eller tills lätt karamelliserade.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.
Skölj spenat. Skär purjolök i tunna skivor. Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme. Stek purjolök och spenat i 2-3 min, eller tills mjuk. Lägg över till en skål.
Hetta upp stekpannan igen på medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong och Vitlöksflörter. Sjud i 3-4 min eller tills såsen har tjocknat något. Rör i den avrunna köttsaften från foliepaketet och smaka av med salt och peppar. Rör ner purjolök och spenat i potatismoset.
Skär kött i 2 cm breda skivor. Lägg upp Colcannon-mos och kött på tallrikar. Toppa med bakade körsbärstomater och skeda över sås.