HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsrostad Fläskytterfilé
topBanner
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med Colcannon-mos och bakade körsbärstomater

Colcannon är en traditionell irländsk rätt - potatismos med grönsaker, ikväll med purjolök och spenat. Kvällens middag bjuder också på ugnsrostad fläskytterfilé, bakade körsbärstomater och en ljuvlig sås med vitlök och grädde. Vi hoppas att ni är hungriga, för nu är maten klar att serveras!

Taggar:Under 650 kcalGlutenfriProteinrik
Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

125 g

Körsbärstomater

500 g

Potatis

4 g

Köttbuljong

300 g

Fläskytterfilé

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)580 kcal
Energi (kJ)2426 kJ
Fett24.12 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater54.27 g
varav socker10.7 g
Protein39.86 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt. Bryn det i 2 min per sida. Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12-15 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

2

Halvera körsbärstomater, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Baka i ugnen i 15-20 min, eller tills lätt karamelliserade.

 

3

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.

 

4

Skölj spenat. Skär purjolök i tunna skivor. Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme. Stek purjolök och spenat i 2-3 min, eller tills mjuk. Lägg över till en skål.

5

Hetta upp stekpannan igen på medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong och Vitlöksflörter. Sjud i 3-4 min eller tills såsen har tjocknat något. Rör i den avrunna köttsaften från foliepaketet och smaka av med salt och peppar. Rör ner purjolök och spenat i potatismoset.

 

6

Skär kött i 2 cm breda skivor. Lägg upp Colcannon-mos och kött på tallrikar. Toppa med bakade körsbärstomater och skeda över sås.