HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Torsk
topBanner
Ugnsbakad torsk

Ugnsbakad torsk

med krämig spetskål och varm rödbetssallad

Ikväll lagar vi supergod stekt torsk. Har du aldrig stuvat grönsaker förr? Inget problem, vi lovar att du svänger ihop den stuvade spetskålen på noll tid. Servera med kokt potatis, rostad rödbeta och mandlar.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:MjölkFiskNötterSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 portionspåse

Kruspersilja

200 g

Spetskål

1 paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

250 g

Torsk

(InnehållerFisk)

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Vetemjöl (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)768 kcal
Energi (kJ)3212 kJ
Fett36.27 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater71.8 g
varav socker18.3 g
Protein38.96 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Ugnsform
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C. Placera potatis i en stor kastrull med kallt saltat vatten*, och koka upp. Koka potatis i 25-30 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

3

Koka upp ytterligare en stor kastrull med saltat vatten*. Placera fisk i en ugnsform och strö över en nypa salt* och peppar*. Placera en liten klick smör* [1 msk | 2 msk] på varje filé. Täck ugnsformen med folie och baka i 12-15 min. Finhacka persilja. TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

4

Skär spetskål i 1 cm tunna strimlor. Tillsätt spetskål till det kokande vattnet och koka under lock i 5 min. Spara lite kokvatten [1 dl | 2 dl] (till stuvningen i steg 5) innan du häller av vattnet. Lägg över spetskål i en skål.

5

Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk] och vetemjöl* [1 msk | 2 msk] till kastrullen och rör om tills smöret* har smält. Tillsätt det sparade kokvattnet, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde lite i taget under omrörning tills såsen har tjocknat. Tillsätt spetskål och persilja, och värm upp. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och generöst med peppar*. Grovhacka mandlar.

6

Servera torsk med stuvad spetskål och potatis. Fördela rostade rödbetor och strö över hackade mandlar.