
Tortelloni Primavera
med färska grönsaker och krämig calabresesås
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av den fantastiska italienska pastarätten Tortelloni Primavera. Vi steker zucchini, körsbärstomater, salladslök, sockerärtor och vitlök, och blandar dem med tortelloni i en underbar gräddsås med calabresepesto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Zucchini
1 st
Salladslök
1 st
Vitlöksklyfta
125 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Sockerärtor
½ burk
Tomatpuré
60 g
Calabresepesto
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka basilikablad.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och körsbärstomater i 3-4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt sockerärtor, vitlök och salladslök, och stek i 1-2 min.
Krydda grönsakerna med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, lägg över dem på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud tills den är något mörkare, 1-2 min.

Rör i calabresepesto, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], pasta, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan.
Sjud i 1-2 min, vänd den efter halva tiden, tills pastan är 'al dente'.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Lägg tillbaka grönsaker i stekpannan och blanda så de täcks av sås.
Sjud i 1-2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknad något. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp Tortelloni Primavera i skålar och toppa med basilikablad.

Upptäck liknande recept
