topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni Primavera

Tortelloni Primavera

med färska grönsaker och krämig calabresesås

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av den fantastiska italienska pastarätten Tortelloni Primavera. Vi steker zucchini, körsbärstomater, salladslök, sockerärtor och vitlök, och blandar dem med tortelloni i en underbar gräddsås med calabresepesto.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Sockerärtor

½ burk

Tomatpuré

60 g

Calabresepesto

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)580 kcal
Energi (kJ)2428 kJ
Fett18.3 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater78.4 g
varav socker21.3 g
Protein21.9 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka basilikablad.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och körsbärstomater i 3-4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt sockerärtor, vitlök och salladslök, och stek i 1-2 min.

Krydda grönsakerna med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, lägg över dem på en tallrik och ställ åt sidan. 

Sjud tomatpuré
3

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud tills den är något mörkare, 1-2 min.

Tillsätt pasta
4

Rör i calabresepesto, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], pasta, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. 

Sjud i 1-2 min, vänd den efter halva tiden, tills pastan är 'al dente'. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt grönsaker
5

Lägg tillbaka grönsaker i stekpannan och blanda så de täcks av sås.

Sjud i 1-2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknad något. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp Tortelloni Primavera i skålar och toppa med basilikablad.