Skip to main content
Thai-inspirerade tonfiskkakor
Thai-inspirerade tonfiskkakor

Thai-inspirerade tonfiskkakor

med rädis- och kålrabbisallad och jordnötter

Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i våra tonfiskkakor med thailändska kryddor som serveras med kokt ris, rädis- och kålrabbisallad och saltade jordnötter. Den här lättlagade rätten bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt för en snabb och välsmakande måltid.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Nyttig
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

320 g

Tonfisk i vatten

(Innehåller: Fisk)

1 st

Lime

1 st

Mynta & koriander

1 st

Gurka

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

4 g

Ga-Laksa

80 g

Sweet chilisås

20 g

Sriracha

150 g

Jasminris

½ st

Kålrabbi, vit

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 st

Ägg till fiskkakor

2 msk

Mjöl till fiskkakor

¼ tsk

Salt till fiskkakor

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3095 kJ
Energi (kcal)740 kcal
Fett16 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater107.5 g
varav socker29.2 g
Kostfiber7 g
Protein40.4 g
Kolesterol0.4 mg
Salt4.9 g
Potassium62.7 mg
Calcium17.6 mg
Iron0.4 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered fiskkakor
2

Under tiden, häll av tonfisk.

Finhacka mynta och koriander var för sig.

Blanda tonfisk, koriander, ägg, mjöl, Ga-Laksa, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma blandningen till biffar med fuktiga händer (3 per person).

Stek fiskkakor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fiskkakor under omrörning i 8–10 min, eller tills brynta och genomvarma.

Sänk till medelvärme när de är brynta.

Blanda sallad
4

Under tiden, skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Skär rädisor i kvartar.

Halvera lime.

Blanda kålrabbi, rädisor, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Förbered jordnötter
5

Placera påsen med jordnötter på arbetsytan och banka med en kavel eller kötthammare till de krossas.

Blanda sweet chilisås och sriracha i en liten skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, tonfiskkakor och sallad på tallrikar.

Toppa med mynta och jordnötter och servera med sweet chilisås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image