
Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i våra tonfiskkakor med thailändska kryddor som serveras med kokt ris, rädis- och kålrabbisallad och saltade jordnötter. Den här lättlagade rätten bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt för en snabb och välsmakande måltid.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
320 g
Tonfisk i vatten
(Innehåller: Fisk)
1 st
Lime
1 st
Mynta & koriander
1 st
Gurka
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
4 g
Ga-Laksa
80 g
Sweet chilisås
20 g
Sriracha
150 g
Jasminris
½ st
Kålrabbi, vit
75 g
Rädisor
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 st
Ägg till fiskkakor
2 msk
Mjöl till fiskkakor
¼ tsk
Salt till fiskkakor
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, häll av tonfisk.
Finhacka mynta och koriander var för sig.
Blanda tonfisk, koriander, ägg, mjöl, Ga-Laksa, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma blandningen till biffar med fuktiga händer (3 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fiskkakor under omrörning i 8–10 min, eller tills brynta och genomvarma.
Sänk till medelvärme när de är brynta.

Under tiden, skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Skär rädisor i kvartar.
Halvera lime.
Blanda kålrabbi, rädisor, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Placera påsen med jordnötter på arbetsytan och banka med en kavel eller kötthammare till de krossas.
Blanda sweet chilisås och sriracha i en liten skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp ris, tonfiskkakor och sallad på tallrikar.
Toppa med mynta och jordnötter och servera med sweet chilisås.