Thai-inspirerade tonfiskkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirerade tonfiskkakor

Thai-inspirerade tonfiskkakor

med morot- och gurksallad och jordnötter

Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i våra tonfiskkakor med thailändska kryddor som serveras med kokt ris, morot- och gurksallad och saltade jordnötter. Den här lättlagade rätten bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt för en snabb och välsmakande måltid.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

320 g

Tonfisk i vatten

(Innehåller Fisk)

1 st

Lime

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Gurka

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

4 g

Ga-Laksa

1 st

Morot

80 g

Sweet chilisås

20 g

Sriracha

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 st

Ägg till fiskkakor

2 msk

Mjöl till fiskkakor

¼ tsk

Salt till fiskkakor

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3073 kJ
Energi (kcal)734 kcal
Fett16.4 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater107.1 g
varav socker30 g
Protein39.8 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered fiskkakor
2

Under tiden, häll av tonfisk.

Riv rödlök grovt.

Finhacka mynta och koriander var för sig.

Blanda tonfisk, rödlök, koriander, ägg, mjöl, Ga-Laksa, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma blandningen till kakor med fuktiga händer (3 per person).

Stek fiskkakor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fiskkakor under omrörning i 8–10 min, eller tills brynta och genomvarma. Sänk till medelvärme när de är brynta.

Blanda sallad
4

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten på moroten.

Halvera lime.

Blanda morot, gurka, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Förbered jordnötter
5

Placera påsen med jordnötter på arbetsytan och banka med en kavel eller kötthammare till de krossas.

Blanda sweet chilisås och sriracha i en liten skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, tonfiskkakor och sallad på tallrikar.

Toppa med mynta och jordnötter och servera med sweet chilisås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image