topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacobowl

Tacobowl

med kyckling, bönor och tomatsalsa

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga tacoskål innehåller kryddig kyckling, svarta bönor och en underbar paprikasalsa. Vi toppar tacoskålen med koriander, limeklyftor och krämig mozzarella.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

½

Svarta bönor

1

Chiliflakes

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

1

Koriander

0.15

Tomatpuré

100

Basmatiris

1

Vitlöksklyfta

1

Tomat

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

1.5

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

0.15

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)511 kcal
Energi (kJ)2139 kJ
Fett29.65 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater21.46 g
varav socker10.5 g
Protein39.88 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och smör* [1 1/2 msk | 3 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rör runt och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och paprika. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.

Stek kyckling
3

Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning tills brynt och genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka bönor
4

Tillsätt svarta bönor, tomatpuré [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och en nypa chili flakes till stekpannan. Stek i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Skippa chilin om du inte gillar stark mat.

Förbered salsa
5

Blanda tomat, paprika, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja* och hälften av koriandern i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, tacokyckling och salsa i skålar. Toppa med mozzarella och garnera med resterande koriander. Servera med limeklyftor.