topBanner
Tacobowl

Tacobowl

med kyckling, bönor och tomatsalsa

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga tacoskål innehåller kryddig kyckling, svarta bönor och en underbar paprikasalsa. Vi toppar tacoskålen med koriander, limeklyftor och krämig mozzarella.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

½ paket

Svarta bönor

1 g

Chili flakes

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Gul paprika

1 påse

Koriander

0.15 burk

Tomatpuré

100 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

0.15 dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2851 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett30 g
varav mättat15 g
Kolhydrater57 g
varav socker8 g
Protein44 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och smör* [1 1/2 msk | 3 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rör runt och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka tomat och paprika. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.

3

Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning tills brynt och genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt svarta bönor, tomatpuré [1 msk | 2 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och en nypa chili flakes till stekpannan. Stek i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Skippa chilin om du inte gillar stark mat.

5

Blanda tomat, paprika, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja* och hälften av koriandern i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp vitlöksris, tacokyckling och salsa i skålar. Toppa med mozzarella och garnera med resterande koriander. Servera med limeklyftor.