Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
4
Grönsaksbuljong
15
Dukkah
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Mynta
1
Gurka, piccolo
Gurka
2
Tomat
1
Bladpersilja
200
Halloumi
1
Citron
150
Gräddfil
1
Olivolja
3
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Blanda kikärtor, dukkah, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], salt* och peppar* i en bunke. Sprid kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-15 min. TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 12-15 min, eller tills redo att servera.
Skiva halloumi i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivor i 3-4 min per sida.
Finhacka gurka, tomat och persilja. Blanda gurka, tomat och bulgur ordentligt i en en bunke. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*.
Halvera citron. Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*. Finhacka myntablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälken.
Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med de ugnsbakade kikärtorna, halloumiskivor och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta.