Skip to main content
Stekta rotsellerifritters
Stekta rotsellerifritters

Stekta rotsellerifritters

med äppelsallad och krämig pestodressing

Har du modiga barn som älskar nuggets och köttbullar? Då ska du utmana dem att smaka på fantastiskt krispiga rotsellerifritters, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serverar dem med kokt potatis, en underbar sallad med äpple, morot och spenat, och en härligt krämig pestodressing.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Lök

1 st

Citron

50 g

Krämig pestodressing

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

400 g

Småpotatis

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Morot

60 g

Spenat

1 st

Äpple

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg till fritters

3 msk

Mjöl till fritters

½ tsk

Salt till fritters

¼ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2816 kJ
Energi (kcal)673 kcal
Fett35.1 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater64.4 g
varav socker17.6 g
Protein21.7 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Finhacka persilja (spara lite till garnering).

Finhacka lök.

Skölj spenat.

Halvera citron.

Skala och riv rotselleri grovt.

Blanda smet
2

Blanda rotselleri, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, persilja, riven ost, lök, ägg, vetemjöl, salt och en nypa peppar i en skål.

Koka potatis
3

Tillsätt potatis till kastrullen och koka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Krydda med salt och en nypa peppar.

Sätt åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör.

Blanda äppelsallad
4

Under tiden, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Blanda olivolja, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en skål. Rör i spenat, äpple och morot precis innan servering.

Stek fritters
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Klicka ut smet i pannan med en sked för att göra 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet. 

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp rotsellerifritters och pestodressing på tallrikar.

Servera med äppelsallad och potatis.

Garnera med sparad persilja.