Skip to main content
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

med finriven ost

Vem skulle säga nej till snabb bolognese med spaghetti och finriven ost? Bolognesen består av köttfärs och morot stekt i en Worcestershiresås och basilika. Samtidigt kokar vi spaghetti, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

1 paket

Spaghetti

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

2 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

2 st

Morot

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Köttbuljong

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)3434 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett35 g
varav mättat17 g
Kolhydrater89.9 g
varav socker23.1 g
Kostfiber10 g
Protein42 g
Salt5.3 g
Calcium0.3 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ‘al dente'. 

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1dl | 2dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek nötfärs och morot
2

Riv morot (oskalad) grovt. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek nötfärs, morot, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt Worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och en nypa socker. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud tills såsen har tjocknad, 5–6 min. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Hacka basilika
4

Under tiden, grovhacka basilika. 

Tillsätt pasta
5

Rör i basilika och pasta i såsen. 

Smaka av med salt och peppar. 

TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är enklare.

Servera
6

Lägg upp bolognese i skålar. 

Toppa med finriven ost och ringla över en skvätt olivolja.