
Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Vi panerar lax, fräser den, och låter den sen rostas färdig i ugnen tillsammans med broccoli. Vi serverar lax och broccoli med fluffigt basmatiris, en ljuvlig katsussås, vackra morotsband och krämig sesammajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Basmatiris
250 g
Broccoli
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
40 g
Sweet chilisås
1 st
Morot
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Senap, Sesam, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 5)
½ msk
Smör (steg 5)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär broccoli i 2 cm buketter. Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper, lämna lite plats åt lax. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen tills mör,10-12 min.

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg panko i en tredje djup tallrik. Panera lax först i mjölmix, sen i ägg* och sist i panko. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk*.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lax tills panko är gyllene, 1-2 min på varje sida, och ta av från värme. Tillsätt lax till plåten när det återstår 5 min av broccolins tillagningstid. Rosta i 4-5 min, tills genomstekt.TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Skölj av stekpannan och hetta upp smör* [1/2 msk I 1 msk] på medelhög värme. Fräs curry och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i 30 sek, tills väldoftande. Rör i sojasås, sweet chilisås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] och koka tills något tjocknad, 1-2 min. Ta av från värme. Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Lägg upp ris, rostad broccoli och panerad lax i skålar, och ringla över katsusås. Placera morotsband i mitten av tallrikarna, och ringla över svart sesammajonnäs.