
Sugen på fisk, och sugen på grekiskt? Här är ett recept för dig. Vi steker lax med vår egen souvlaki-krydda och serverar med smörslungad, syrlig potatis, tomatsallad med grekisk ost och en ljuvlig hemgjord tzatziki. Smakar och doftar som semester ... och tar bara en kvart att laga!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
4 g
Souvlaki-kryddmix
(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Tomat
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Småpotatis, förkokt
40 g
Rucola
½ st
Vitlöksklyfta
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till tzatziki
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.
Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och souvlaki-kryddmix.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Under tiden, riv vitlök fint.
Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.
Skölj rucola.
Grovhacka tomat.
Blanda rucola och tomat i en medelstor skål och smula ner grekisk ost.
Halvera citrusfrukt.
Precis före servering: rör ner smör, salt och en skvätt citrussaft i potatisen.

Lägg upp tomatsallad, tzatziki, lax och potatis på tallrikar.