
De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som hela familjen gillar. I kväll gör vi en mild linscurry med rostad blomkål som serveras med söt aprikoschutney och svalkande yoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
10 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
100 g
Röda linser
1 st
Koriander
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
2 st
Morot
180 ml
Kokosmjölk
8 g
Milda Mahal
1 st
Blomkålsbuketter
½ tsk
Salt till ris
3 dl
Vatten till ris
1 msk
Smör till stekning
2.5 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Placera blomkål och morot på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, hälften av Milda Mahal, salt och peppar.
Rosta tills mjuka, 25–35 min.

Medan grönsaker rostas, koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Medan ris kokar, finhacka lök.
Finhacka eller pressa lök.
Skölj röda linser.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.
Tillsätt lök, resterande Milda Mahal och en nypa chiliflakes och stek tills väldoftande, 1 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten och buljong till kastrullen.
Koka upp, sänk till låg värme och sjud under lock i 10–12 min.
Ta av locket och sjud tills linserna är mjuka, 5–6 min.

Rör ner rostade grönsaker och sojasås i kastrullen med färdiga linser.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Grovhacka koriander.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Lägg upp ris och blomkålscurry i djupa skålar.
Toppa med koriander, aprikoschutney och en klick yoghurt.