Skip to main content
Mild linscurry

Mild linscurry

med rostad blomkål och söt aprikoschutney

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som hela familjen gillar. I kväll gör vi en mild linscurry med rostad blomkål som serveras med söt aprikoschutney och svalkande yoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Soja
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel
Antal portioner

10 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

100 g

Röda linser

1 st

Koriander

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

2 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

8 g

Milda Mahal

1 st

Blomkålsbuketter

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till ris

3 dl

Vatten till ris

1 msk

Smör till stekning

2.5 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

Energi (kJ)3410 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett28 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater138.7 g
varav socker45.9 g
Kostfiber38.2 g
Protein41.8 g
Salt3.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Placera blomkål och morot på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, hälften av Milda Mahal, salt och peppar.

Rosta tills mjuka, 25–35 min.  

Koka ris
2

Medan grönsaker rostas, koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek lök
3

Medan ris kokar, finhacka lök.

Finhacka eller pressa lök.

Skölj röda linser.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.

Tillsätt lök, resterande Milda Mahal och en nypa chiliflakes och stek tills väldoftande, 1 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka linser
4

Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten och buljong till kastrullen.

Koka upp, sänk till låg värme och sjud under lock i 10–12 min.

Ta av locket och sjud tills linserna är mjuka, 5–6 min.

Hacka koriander
5

Rör ner rostade grönsaker och sojasås i kastrullen med färdiga linser.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Grovhacka koriander.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp ris och blomkålscurry i djupa skålar.

Toppa med koriander, aprikoschutney och en klick yoghurt.