Skip to main content
Japanska blandfärstacos

Japanska blandfärstacos

med krispig kålsallad och stark chili

4.5
(14,2 tn)

Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel
Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Blandfärs

1 st

Chili

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Citrusfrukt

1 st

Lök

2 tsk

Ingefära

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Energi (kJ)4439 kJ
Energi (kcal)1061 kcal
Fett64.7 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker15.9 g
Kostfiber8.8 g
Protein35 g
Salt2.7 g
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Skär rödlök i tunna skivor. Skär lime i klyftor. Skär chili i tunna skivor.

Stek blandfärs
2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs och rödlök under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad och majo
3

Blanda kålmix, en skvätt limejuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Krydda färs
4

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar*.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majo på tortillas. Toppa med kålsallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.