
Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Blandfärs
1 st
Chili
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Citrusfrukt
1 st
Lök
2 tsk
Ingefära
1 st
Morot
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Skär rödlök i tunna skivor. Skär lime i klyftor. Skär chili i tunna skivor.

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs och rödlök under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda kålmix, en skvätt limejuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar*.

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majo på tortillas. Toppa med kålsallad, köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.