Skip to main content
Snabb chili con carne

Snabb chili con carne

med tortillachips och srirachadressing

I kväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Stark
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

10 g

Sriracha

½ st

Chili

225 g

Nötfärs

4 g

Buljong

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

390 g

Krossade tomater

390 g

Svarta bönor

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2890 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett34.6 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater52.2 g
varav socker12 g
Protein34.4 g
Salt6.5 g

Instruktioner

Förbered jalapeno
1

Kärna ur och finhacka jalapeno.

Häll av och skölj svarta bönor.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek nötfärs, Tex-Mex, salt och en nypa peppar i 4–5 min, tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka chili
3

Rör i krossade tomater, jalapeno, bönor, köttbuljong och vatten. Sjud utan lock tills tjocknad, 8–10 min. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden, blanda gräddfil och sriracha i en liten skål. Krydda med salt.

TIPS: Skippa jalapeno och sriracha, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp chili i skålar.

Toppa med srirachadressing och servera med tortillachips.