Sesam- och pankopanerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam- och pankopanerat fläsk

Sesam- och pankopanerat fläsk

med ugnsstekt potatis och gräslöksyoghurt

Unna dig en riktigt god middag med vårt sesam- och pankopanerade fläsk som serveras med ugnsstekt potatis. Vi hinner också svänga ihop en sötstark sallad med mango och chili och serverar hela härligheten med gräslöksyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Fläskkotlett hel

½ st

Pak choi

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

½ st

Röd chili

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Mango

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2943 kJ
Energi (kcal)703 kcal
Fett25.3 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater76.5 g
varav socker14.1 g
Protein45.2 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, hälften av sesamfröna, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka pak choi.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Finhacka gräslök.

Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt. 

Panera kött
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, resterande sesamfrön och salt i en ny djup tallrik.

Vänd kött först i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 2) Stek i omgångar vid behov. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda gräslöksyoghurt
5

Under tiden, blanda yoghurt, hälften av gräslöken och salt i en liten skål.

Blanda mango, pak choi och chili i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa potatis och kött med resterande gräslök och servera med gräslöksyoghurt.