Skip to main content
Sataymarinerat fläsk
Sataymarinerat fläsk

Sataymarinerat fläsk

med ingefärskryddat ris och stekt paprika

4.2
(474)

Ikväll ska vi laga fläsk som vi först marinerar i sojasås och sataysås, och sen steker till perfektion. Vi blandar vår sataymarinerade fläsk med stekt paprika och salladslök och serverar med ingefärskryddat ris, gurka och knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

5

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

300

Fläskkotlett hel

25

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

100

Sataysås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Jordnötter)

1

Gurka

1

Paprika

1

Salladslök

20

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)755 kcal
Energi (kJ)3159 kJ
Fett29.2 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater79.8 g
varav socker16.5 g
Protein43.6 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kött
2

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Blanda sojasås, hälften av sataysåsen, en nypa salt i en medelstor skål. Rör ner kött och ställ åt sidan för att marineras.

Förbered grönsaker
3

Skär gurka i tunna halvmånar.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och vit salladslök tills mjuka, 2-3 min. Krydda med salt och peppar.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Tillsätt kött och marinad. Stek i 2-3 min, eller tills nästan genomstekt.

Rör i resterande sataysås och grönsaker. Sjud tills uppvärmt, 1-2 min.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.

Toppa med kött och grönsaker, och se till att få med all sås från stekpannan.

Garnera med gurka, grön salladslök och jordnötter.