
Ikväll ska vi laga fläsk som vi först marinerar i sojasås och sataysås, och sen steker till perfektion. Vi blandar vår sataymarinerade fläsk med stekt paprika och salladslök och serverar med ingefärskryddat ris, gurka och knapriga jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Jasminris
5
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
300
Fläskkotlett hel
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
100
Sataysås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Jordnötter)
1
Gurka
1
Paprika
1
Salladslök
20
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.
Blanda sojasås, hälften av sataysåsen, en nypa salt i en medelstor skål. Rör ner kött och ställ åt sidan för att marineras.

Skär gurka i tunna halvmånar.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och vit salladslök tills mjuka, 2-3 min. Krydda med salt och peppar.
Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Tillsätt kött och marinad. Stek i 2-3 min, eller tills nästan genomstekt.
Rör i resterande sataysås och grönsaker. Sjud tills uppvärmt, 1-2 min.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.
Toppa med kött och grönsaker, och se till att få med all sås från stekpannan.
Garnera med gurka, grön salladslök och jordnötter.