Rostade kikärtor i pitabröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostade kikärtor i pitabröd

Rostade kikärtor i pitabröd

med yoghurtdressing och oreganopommes

På jakt efter god och lättlagad vegomat? Ikväll fyller vi varma pitabröd med rostade kikärtor, en fräsch sallad med tomat, gurka och persilja och en krämig yoghurtdressing. Krispiga hemmagjorda pommes kryddade med oregano passar perfekt till.

Taggar:
Enkel
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

½ g

Torkad oregano

1 paket

Kikärtor

2 st

Tomat

1 st

Gurka

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

½ g

Chiliflakes

½ st

Vitlöksklyfta

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3462 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett32.9 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater106.6 g
varav socker14.3 g
Protein24.3 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene. 

Krydda kikärtor
2

Under tiden, häll av kikärtor.

Blanda kikärtor, olivolja [1 msk | 2 msk], mjöl [1 msk | 2 msk], rökt paprikapulver, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Rosta kikärtor
3

Placera kikärtor på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.

Ta ut kikärtor och låt svalna.

Förbered sallad
4

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda tomat, gurka, persilja, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök och chili flakes [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Värm pitabröd
5

Värm pitabröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

TIPS: Pitabröden är redan redo att ätas, men smakar ännu bättre varma.

Servera
6

Skär upp pitabröd och fyll med kikärtor, sallad och hälften av yoghurtdressingen.

Lägg upp pitabröd, oreganopommes och resterande grönsaker och kikärtor på tallrikar.

Servera med resterande yoghurtdressing vid sidan av.