Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Dessa lättlagade bruschetta med getost är perfekta att servera som tilltugg eller förrätt. De fina prosciuttorosorna är superenkla att göra och imponerar garanterat på gästerna!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
50 g
Prosciutto
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
¼ tsk
Salt till bröd
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär baguette på diagonalen i 1,5 cm tjocka skivor.
Placera brödskivor på en plåt med bakplåtspapper.
Bre med getost och krydda med salt och en nypa peppar.
Grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills kripiga och rostade.
Halvera prosciuttobitar på längden och rulla till små rosor.
Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Grovhacka basilika.
Toppa bruschetta med en skvätt balsamicodressing, prosciuttorosor och basilika.