
På med förklädet och kockmössan och kavla upp ärmarna. Våra kakor passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Dessa supersmarriga hallonkakor får ett härligt tuggmotstånd av havregryn och hackade mandlar och ljuvlig sötma av hallonsylt och sirap. Servera dem nygräddade och njut av en skön fikastund.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
40 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Gluten, Råg, Korn, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam, Havre)
200 g
Hallonsylt
100 g
Sirap
8 msk
Smör till smuldeg

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Mixa hälften av havregrynen till ett grovt mjöl.
Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme.

Blanda mixade och hela havregryn, smält smör, sirap och en nypa salt i en stor skål.

Pressa ut 2/3 av smeten i en liten ugnsform eller direkt på ett bakplåtspapper till en rektangel på 15 x 20 cm.
Grovhacka mandlar.
Bre över hallonsylt i ett jämnt lager och smula resterande smet över sylten.
Toppa med hackade mandlar.
Grädda i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene. Låt svalna helt innan du skär kakan.

Skär kakan i 6 lika stora delar och lägg upp på ett fat.