Skip to main content
Smuldegstoppade hallonkakor

Smuldegstoppade hallonkakor

Sharingrätt | med hallonsylt och mandel

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Dessa supersmarriga hallonkakor får ett härligt tuggmotstånd av havregryn och hackade mandlar och ljuvlig sötma av hallonsylt och sirap. Servera dem nygräddade och njut av en skön fikastund.

Allergener:
Havre
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Havregryn

40 g

Mandlar

200 g

Hallonsylt

100 g

Sirap

Ingår inte i din leverans

8 msk

Smör till smuldeg

Näringsvärden

Energi (kJ)5699 kJ
Energi (kcal)1362 kcal
Fett67.9 g
varav mättat34.1 g
Kolhydrater157.8 g
varav socker97.8 g
Kostfiber8.5 g
Protein18.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Mixa hälften av havregrynen till ett grovt mjöl.

Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme.

2

Blanda mixade och hela havregryn, smält smör, sirap och en nypa salt i en stor skål.

3

Pressa ut 2/3 av smeten i en liten ugnsform eller direkt på ett bakplåtspapper till en rektangel på 15 x 20 cm.

Grovhacka mandlar.

Bre över hallonsylt i ett jämnt lager och smula resterande smet över sylten.

Toppa med hackade mandlar.

Grädda i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene. Låt svalna helt innan du skär kakan.

4

Skär kakan i 6 lika stora delar och lägg upp på ett fat.