I kväll blir det torsk till middag. Vi kryddar fisken med Ay Cajun-ba innan vi steker den i ugnen. Till fisken serverar vi rostad potatis som vi sedan vänder med persilja och rucola. Vi toppar med en krämig romescosås som vi gör på vitlök och rostad paprika, tomat och mandlar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
1 st
Tomat
1 st
Paprika
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
2 g
Rökt paprikapulver
½ st
Vitlöksklyfta
40 g
Rucola
500 g
Potatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, hälften av Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Tärna tomat och paprika i 2 cm stora bitar.
Placera grönsakerna på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills gyllene. Tillsätt mandlar till plåten när det återstår 4–5 min.
När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, torka av fisk med hushållspapper och krydda med resterande Ay Cajun-ba och salt.
Lägg över den i en ugnsform med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Finhacka eller pressa vitlök och lägg i en kanna.
Mixa rostad paprika, tomat och mandlar, salt och en generös nypa peppar med en stavmixer eller i en matberedare, tills slät.
TIPS: Om du inte har en stavmixer eller matberedare kan du finhacka ingredienserna och blanda dem tillsammans i en skål.
Under tiden, grovhacka persilja.
Skölj rucola.
Blanda rucola, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.
Vänd persilja och rucola med potatis precis innan servering.
Lägg upp rostad potatis, fisk och romescosås i skålar.