30 g
Krossade tomater
1 st
Tex-Mex
1 dl
Koriander
Morot
Grekisk salladsost
(Innehållermjölk)Panko ströbröd
(Innehållergluten)Couscous
(Innehållergluten)Gurka
Nötfärs
Vitlöksklyfta
Ägg*
(Innehållerägg)Vatten*
Finhacka vitlök. Skala och finriv morot.
Blanda nötfärs, vitlök, morötter, Hello Mexico kryddmix, panko och ägg* i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan.
Finhacka gurka, koriander och salladsost [1/2 paket, 2 pers] och blanda i en skål tillsammans med en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*.
Koka upp krossade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en såspanna. Krydda med en nypa salt*, peppar* och socker*. Låt sjuda i 4-5 min. Tillsätt couscous och rör om. Ta av pannan från värmen, lägg på ett lock och sätt den åt sidan i 5 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma under tiden köttfärsen till pannbiffar (2 biffar/person).
Stek pannbiffarna i 4-5 min på varje sida, eller tills de är helt genomstekta. VIKTIGT: Pannbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp couscous och pannbiffar på varsin tallrik och toppa med gurksalsa.