HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannbiffar
topBanner
Pannbiffar

Pannbiffar

med tomatcouscous och gurksalsa

Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Krossade tomater

1 st

Tex-Mex

1 dl

Koriander

Morot

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Couscous

(Innehållergluten)

Gurka

Nötfärs

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)380.5348 kJ
Energi (kcal)90.95 kcal
Fett2.765 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater11.5125 g
varav socker0.6 g
Protein4.7925 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Skala och finriv morot.

2

Blanda nötfärs, vitlök, morötter, Hello Mexico kryddmix, panko och ägg* i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan.

3

Finhacka gurka, koriander och salladsost [1/2 paket, 2 pers] och blanda i en skål tillsammans med en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*.

4

Koka upp krossade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en såspanna. Krydda med en nypa salt*, peppar* och socker*. Låt sjuda i 4-5 min. Tillsätt couscous och rör om. Ta av pannan från värmen, lägg på ett lock och sätt den åt sidan i 5 min.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma under tiden köttfärsen till pannbiffar (2 biffar/person).

Stek pannbiffarna i 4-5 min på varje sida, eller tills de är helt genomstekta. VIKTIGT: Pannbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp couscous och pannbiffar på varsin tallrik och toppa med gurksalsa.