
Kombinera nya smaker och upptäck en ny värld - vårt geni till receptkreatör Sara visar dig hur. Här har hon satt samman en dunderläcker middag på ugnsstekt kotlett marinerad i pesto, krämigt len pärlcouscous med gräslök som du serverar med en krispig fänkåls- och äppelsallad toppad med knapriga mandlar. Enkelt och gott, och dessutom snabblagat!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Grönsaksbuljong
170
Pärlcouscous
(Innehåller: Vete, Gluten)
300
Fläskkotlett hel
20
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
1
Äpple
½
Fänkål
1
Gräslök
75
Gräddfil
60
Pesto, grön
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)
1
Citron
4
Vatten

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd.

Skär köttet i 2 cm tjock kotletter. Skär små snitt i kotletterna. Krydda med peppar* och täck med pesto på båda sidor. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugnen i 7-10 min, eller tills köttet är genomstekt. VIKTIGT: Kotletterna är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Skiva äpple och fänkål [1/2 st, 2 pers] tunt. Finhacka gräslök. Grovhacka mandlar. Dela citron i klyftor.

Blanda äpple, fänkål och mandlar i en salladsskål. Tillsätt en generös skvätt citronjuice, olivolja* och en nypa salt* och peppar*.

Rör i gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och gräslök (spara lite till garnering) med pärlcouscousen och blanda väl.

Fördela krämig couscous, pestokotletter och fänkåls- och äppelsallad mellan era tallrikar. Häll över eventuell köttsaft och pesto från ugnsformen. Garnera med gräslök, och hugg in.

