Pestodressad pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pestodressad pärlcouscous

Pestodressad pärlcouscous

med krispig prosciutto och ugnsrostade grönsaker

Italien eller Grekland? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen använda ingredienser från båda länderna! Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med pesto, rostade tomater, zucchini och rödlök. Vi toppar med med krispig prosciutto och grekisk salladsost.

Taggar:
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Körsbärstomater

1

Zucchini

1

Rödlök

15

Balsamvinäger

4

Medelhavets Pärla

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Kycklingbuljong

50

Prosciutto

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 1)

4

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)649 kcal
Energi (kJ)2713 kJ
Fett23.91 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater73.58 g
varav socker13.5 g
Protein29.81 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta överst i ugnen i 15-20 min.

Koka pärlcouscous
2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Rosta prosciutto
3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min. TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna. 

Tillsätt spenat
4

Skölj spenat. Smula salladsost. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.

Tillsätt rostade grönsaker
5

När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt zucchini, rödlök, pesto [1/2 paket, 2P], hälften av tomaterna och hälften av salladsosten till kastrullen. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande salladsost och rostade tomater. Bryt prosciutto i små bitar och strö över era tallrikar.