
Pestodressad pärlcouscous
med krispig prosciutto och ugnsrostade grönsaker
Italien eller Grekland? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen använda ingredienser från båda länderna! Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med pesto, rostade tomater, zucchini och rödlök. Vi toppar med med krispig prosciutto och grekisk salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
125
Körsbärstomater
1
Zucchini
1
Rödlök
15
Balsamvinäger
4
Medelhavets Pärla
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Kycklingbuljong
50
Prosciutto
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
30
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
Ingår inte i din leverans
1
Socker (steg 1)
4
Vatten (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta överst i ugnen i 15-20 min.

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min. TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna.

Skölj spenat. Smula salladsost. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.

När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt zucchini, rödlök, pesto [1/2 paket, 2P], hälften av tomaterna och hälften av salladsosten till kastrullen. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande salladsost och rostade tomater. Bryt prosciutto i små bitar och strö över era tallrikar.

Upptäck liknande recept
