HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPestodressad Pärlcouscous
topBanner
Pestodressad pärlcouscous

Pestodressad pärlcouscous

med krispig prosciutto och ugnsrostade grönsaker

Italien eller Grekland? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen använda ingredienser från båda länderna! Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med pesto, rostade tomater, zucchini och rödlök. Vi toppar med med krispig prosciutto och grekisk salladsost.

Taggar:SnabbLättlagad
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Körsbärstomater

220 g

Zucchini

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Medelhavets Pärla

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Prosciutto

60 g

Spenat

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

30 g

Pesto, grön

(Innehållersulfiter, mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker* (steg 1)

4 dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2713.4702 kJ
Energi (kcal)648.535 kcal
Fett23.9053 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater73.583 g
varav socker13.5 g
Protein29.8132 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta överst i ugnen i 15-20 min.

2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min. TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna. 

4

Skölj spenat. Smula salladsost. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.

5

När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt zucchini, rödlök, pesto [1/2 paket, 2P], hälften av tomaterna och hälften av salladsosten till kastrullen. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande salladsost och rostade tomater. Bryt prosciutto i små bitar och strö över era tallrikar.