Italien eller Grekland? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen använda ingredienser från båda länderna! Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med pesto, rostade tomater, zucchini och rödlök. Vi toppar med med krispig prosciutto och grekisk salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Körsbärstomater
220 g
Zucchini
1 st
Rödlök
15 ml
Balsamvinäger
(InnehållerSulfiter)4 g
Medelhavets Pärla
170 g
Pärlcouscous
(InnehållerGluten)4 g
Kycklingbuljong
50 g
Prosciutto
60 g
Spenat
100 g
Grekisk salladsost
(InnehållerMjölk)30 g
Pesto, grön
(InnehållerSulfiter, Mjölk)1 tsk
Socker (steg 1)
4 dl
Vatten (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta överst i ugnen i 15-20 min.
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.
Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min. TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna.
Skölj spenat. Smula salladsost. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.
När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt zucchini, rödlök, pesto [1/2 paket, 2P], hälften av tomaterna och hälften av salladsosten till kastrullen. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande salladsost och rostade tomater. Bryt prosciutto i små bitar och strö över era tallrikar.