Pannstekta koftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta koftas

Pannstekta koftas

med za'atar-grönsaker och granatäpple

Ikväll rostar vi potatis och rotfrukter kryddad med den spännande kryddmixen Za'atar som ger ljuvlig smak. Samtidigt steker vi härliga koftas, och så toppar vi med en vackert grön persiljeyoghurt, spenat och färska granattäpplekärnor.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Sesam
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Morot

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

4 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Granatäpple

250 g

Nötfärs

4 g

Panamat

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2676 kJ
Energi (kcal)639 kcal
Fett22.3 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater73.7 g
varav socker28.2 g
Protein38.3 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Skär (oskalad) potatis i klyftor.

Skär (oskalade) rotfrukter i 2 cm tjocka stavar.

Placera potatis och rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, za'atar [1/2 paket, 2P], salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Förbered granatäpple
2

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. 

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa! 

Blanda färs
3

Blanda nötfärs, ströbröd, Panamat, ägg [1 st | 2 st] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor skål.

Stek koftas
4

Forma färsen till 8 cm långa koftas (3 per person). 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek koftas, vänd dem regelbundet, i 2-3 min, eller tills brynta. 

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Blanda persiljeyoghurt
5

Skölj spenat.

Finhacka persilja.

Blanda yoghurt och persilja i en liten skål.

Blanda spenat med färdigbakade rotfrukter på plåten, eller tills den mjuknat.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till yoghurten om du vill ha en mer flytande konsistens.

Servera
6

Lägg upp za'atarkryddad potatis och rotfrukter, och koftas på tallrikar. 

Strö granatäpplekärnor. 

Servera med persiljeyoghurt.