topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kycklingfilé

Pannstekt kycklingfilé

med krämiga grönsaker, bacon och potatis

Vem kan säga nej till kyckling, morötter och zucchini som steks ihop med bacon? När kyckling, grönsaker och bacon har stekt, blandar vi ner crème fraiche, och så har vi en ljuvligt krämig sås på få minutter. Vi serverar med kokt potatis och salladslök, och så kan den kulinariska festen börja!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

1

Zucchini

300

Kycklingbröstfilé

400

Småpotatis

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

70

Bacon, tärnad

1

Morot

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 2)

1.5

Vetemjöl (steg 4)

1.5

Vatten (steg 5)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)604 kcal
Energi (kJ)2527 kJ
Fett25.57 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater5.7 g
varav socker5.7 g
Protein46.88 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Halvera potatis.

2

Tillsätt potatis och en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 12-15 min eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen med en klick smör*, och en nypa salt* och peppar*. Finhacka morot (oskalad) och zucchini. Skiva salladslök tunt. 

Stek bacon & grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon [1/2 paket, 2P], morot och zucchini i 3-4 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka. Lägg över i en skål.

Stek kyckling
4

Blanda vetemjöl* [11/2 msk | 3 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik. Vänd kyckling i mjölet*. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida, eller tills brynt. 

Tillsätt grönsaker och bacon
5

Tillsätt vatten* [11/2 dl | 3 dl] och buljong till stekpannan. Koka upp och sjud på medelhög värme i 5 min. Tillsätt grönsaker och bacon och sjud i ytterligare 3-4 min, eller tills kycklingen är genomkokt. Ta av från värme och rör i crème fraiche [2 msk | 4 msk]. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp potatis och kyckling i skålar. Skeda över den krämiga såsen och grönsakerna. Garnera med salladslök.