
Kvällens recept på kyckling bjuder på spännande överraskningar. Vi steker kyckling och blandar den sen med sojasås, som ger ett ljuvligt twist. Japansk rissallad med kål och svart sesammajonnäs passar perfekt till. Vi toppar med vackra morotsband och krispig salladslök och så är maten färdig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Morot
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
75 g
Rödkål, förskuren
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
150 g
Basmatiris
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 1)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare. Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda kålmix och salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Massera tills kål är mjuk.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av risets tillagningstid. Stek kyckling i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, rör då och då. Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås. Stek i ytterligare 1-2 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda svart sesammajonnäs och kål med färdigt ris i kastrullen. Smaka av med salt* och peppar*.

Lägg upp japansk rissallad i skålar. Toppa med kyckling, sås, morotsband och salladslök.