Skip to main content
Pannstekt kyckling

Pannstekt kyckling

med japansk rissallad och svart sesammajonnäs

4.1
(286)

Kvällens recept på kyckling bjuder på spännande överraskningar. Vi steker kyckling och blandar den sen med sojasås, som ger ett ljuvligt twist. Japansk rissallad med kål och svart sesammajonnäs passar perfekt till. Vi toppar med vackra morotsband och krispig salladslök och så är maten färdig.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Morot

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller: Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

75 g

Rödkål, förskuren

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

150 g

Basmatiris

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)2636 kJ
Energi (kcal)630 kcal
Fett19.4 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater70.8 g
varav socker10.2 g
Kostfiber5.4 g
Protein41.6 g
Salt5.2 g
Iron0.1 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare. Skär salladslök i tunna skivor.

Förbered kål
3

Blanda kålmix och salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Massera tills kål är mjuk.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av risets tillagningstid. Stek kyckling i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, rör då och då. Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås. Stek i ytterligare 1-2 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda rissallad
5

Blanda svart sesammajonnäs och kål med färdigt ris i kastrullen. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp japansk rissallad i skålar. Toppa med kyckling, sås, morotsband och salladslök.