Härligt recept på pankopanerad sej med krispig klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en spännande mangosallad som får sötma av mango, sprödhet av kål och syra av lime. Vi serverar vår pankopanerade sej och vår klyftpotatis med med svart sesammajonnäs, perfekt att dippa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
½
Lime
½
Röd chili
½
Mango
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
250
Sej
(Innehåller: Fisk)
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
1
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
2
Vetemjöl (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Torka försiktigt av fisk med lite hushållspapper. Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Häll panko i en tredje djup tallrik. Panera fisk i mjöl, sen i ägg, och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt, vänd försiktigt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.
Blanda en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt salladmix och mango och blanda väl. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och panerad sej på tallrikar. Garnera med chili efter smak. Servera med resterande limeklyftor och en klick sesammajonnäs.