HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopanerad Sej
topBanner
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med rostad potatis och mangosallad

Härligt recept på pankopanerad sej med krispig klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en spännande mangosallad som får sötma av mango, sprödhet av kål och syra av lime. Vi serverar vår pankopanerade sej och vår klyftpotatis med med svart sesammajonnäs, perfekt att dippa i.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:GlutenVeteFiskSenapSojaSesamÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

½ st

Lime

½ st

Röd chili

½ st

Mango

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

250 g

Sej

(InnehållerFisk)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaSelleri)

50 g

Svart sesammajonnäs

(InnehållerGluten, Vete, Senap, Soja, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)695 kcal
Energi (kJ)2906 kJ
Fett26.72 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater79.8 g
varav socker17.1 g
Protein34.32 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

3

Torka försiktigt av fisk med lite hushållspapper. Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Häll panko i en tredje djup tallrik. Panera fisk i mjöl, sen i ägg, och sist i panko.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt, vänd försiktigt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Blanda en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt salladmix och mango och blanda väl. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

6

Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och panerad sej på tallrikar. Garnera med chili efter smak. Servera med resterande limeklyftor och en klick sesammajonnäs.