
Lätta ankar och ge dig ut på en gastronomisk kvällstur tillsammans med krispig, panerad sej och väldoftande rosmarinpotatis. Ro igenom den krämiga dilldressingen och njut när smakerna korsbefruktas i din mun. Med det här receptet är det omöjligt att få bottennapp.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
20
Finriven ost
250
Sej
(Innehåller: Fisk)
60
Salladsmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Ekologisk citron
½
Dill
1
Gurka
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
500
Potatis
1
Rosmarin
1
Vitlöksklyfta
Smör (steg 3)
Vatten (steg 2)
½
Olivolja (steg 2)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad (kasta stjälken). Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Vänd och rosta potatis i ugnen, 25-30 min. TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.

Finhacka vitlök. Riv citronzest och halvera citron. Blanda vitlök, panko, riven ost, citronzest, resterande rosmarin, olivolja* [½ tbsp | 1 msk], en nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Dutta fisken torr med hushållspapper. Vänd fisken först i ägget och sedan i pankomixen. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt.

Finhacka dillen [1/2 påse, 2P]. Blanda dill och gräddfil [1/2 paket, 2P] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.

Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda gurka och salladsmix i en salladsskål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Fördela panerade sej, rostade potatis, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.