Skip to main content
Påskpannkakor med mangoyoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Påskpannkakor med mangoyoghurt

Påskpannkakor med mangoyoghurt

4 portioner | och passionfruktsirap

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Vem blir inte glad av att överraskas med pannkakor till frukost? Skäm bort vänner eller familj med denna goda variant med en tropisk twist. Vi toppar de gyllengräddade pannkakorna med mangoyoghurt, mangobitar och passionsfruktsirap.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

1 st

Lime

1 st

Mango

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Passionsfrukt

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

½ dl

Vatten till sås

2 tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4817 kJ
Energi (kcal)1151 kcal
Fett37.9 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater163.6 g
varav socker55.5 g
Protein30.1 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Stek pannkakor
1

Halvera lime.

Vispa ihop vatten, en generös skvätt limesaft och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Gör passionsfruktsirap
2

Under tiden, halvera passionsfrukt och gröp ur kärnor och fruktkött i en liten kastrull.

Tillsätt socker och vatten och koka upp på medelvärme.

Sjud i 2–3 min, tills tjocknat. Häll över i en liten skål.

Mixa mangoyoghurt
3

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna ena halvan i 2 cm stora bitar.

Placera den andra halvan i en skål och mixa till en slät puré med en stavmixer. Rör i yoghurt.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar.

Toppa med mangoyoghurt, mangobitar och passionsfruktsirap.