Skip to main content
Ostfyllda kycklingenchiladas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostfyllda kycklingenchiladas

Ostfyllda kycklingenchiladas

med avokadosalsa och tortillachips

Börjar familjen tröttna på tacos? Här är ett recept med samma mexikanska smaker och många välbekanta ingredienser, men med en ny twist. Vi fyller tortillabröd med texmexkryddad pulled chicken i tomatsås och toppar med riven gouda innan vi viker ihop dem till enchiladas och steker dem gyllenbruna. Våra enchiladas får sällskap av tortillachips, gräddfilsdipp och en härlig tomatsalsa.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lime

2 st

Tomat

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

½ st

Majs

1 st

Koriander

1 st

Avokado

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflakes

195 g

Krossade tomater, vitlök & lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5379 kJ
Energi (kcal)1286 kcal
Fett77.2 g
varav mättat28.9 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker15.2 g
Protein55.6 g
Salt8.8 g

Instruktioner

Ugnsstek kyckling
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

Riv färdig kyckling i mindre bitar med hjälp av två gafflar.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda salsa
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Finhacka koriander.

Häll av majs. Halvera lime.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och grovhacka.

Blanda olivolja, salt, en skvätt limesaft, chiliflakes, majs, tomat, avokado och koriander i en stor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs Tex-Mex i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt pulled kyckling, krossade tomater, kycklingbuljong
och vatten. Rör om och sjud i 2–3 min.

Gör enchiladas
4

Fördela kyckling och sås i mitten på tortillas. Lämna ett utrymme på 3 cm till kanten.

Toppa med gouda och krydda med en nypa peppar.

Vik in kanterna till ett enchiladapaket.

Stek enchiladas
5

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek en enchilada åt gången och platta till den med baksidan på en stekspade.

Stek i 1–2 min, eller tills gyllene. Vänd och upprepa med resten.

Servera
6

Skär enchiladas på diagonalen och lägg upp på tallrikar.

Servera med crème fraiche, tortillachips och salsa.