
One pot betyder helt enkelt att man tillagar allt i en och samma kastrull. Det sparar tid och gör dessutom att pastan blir extra krämig! Här får den sällskap och smak av champinjoner, purjolök och gruyère och serveras med en frisk sallad på rucola, päron och solroskärnor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Champinjoner
1 st
Purjolök
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
40 g
Rucola
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
180 g
Conchiglie
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Päron
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 dl
Vatten till pasta
½ msk
Olja till sallad

Grovhacka svamp.
Halvera och skölj sedan av purjolök. Skär den i tunna skivor.
TIPS: Se till att purjolöken är ordentligt sköljd och rensad.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek svamp och purjolök med salt i 4–5 min, eller tills mjuka.

Under tiden, finhacka persilja.

Tillsätt pasta, matlagningsgrädde, buljong, worcestershiresås, vatten och en generös nypa peppar till kastrullen.
Sjud med locket delvis på i 8–10 min, eller tills pastan är al dente.
Rör om då och då så att pastan inte fastnar i botten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda rucola, päron, solroskärnor, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör ner gruyère och persilja i färdig pasta.

Lägg upp pasta och rucolasallad i skålar.