One pot betyder helt enkelt att man tillagar allt i en och samma kastrull. Det sparar tid och gör dessutom att pastan blir extra krämig! Här får rigatoni sällskap av champinjoner, purjolök och guyère och serveras med en enkel rucolasallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Champinjoner
1 st
Purjolök
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
40 g
Rucola
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 dl
Vatten till pasta
½ msk
Olja till sallad
Grovhacka svamp.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek svamp och purjolök med salt i 4–5 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka persilja.
Tillsätt pasta, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, worcestershiresås, vatten och en generös nypa peppar till kastrullen.
Sjud med locket delvis på i 8–10 min, eller tills pastan är al dente.
Rör om då och då så att pastan inte fastnar i botten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skölj rucola.
Blanda rucola, solroskärnor, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör ner guyère och persilja i färdig pasta.
Lägg upp pasta och rucolasallad i skålar.