One pot-rigatoni på svamp och purjolök
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
One pot-rigatoni på svamp och purjolök

One pot-rigatoni på svamp och purjolök

med gruyère och rucolasallad

One pot betyder helt enkelt att man tillagar allt i en och samma kastrull. Det sparar tid och gör dessutom att pastan blir extra krämig! Här får rigatoni sällskap av champinjoner, purjolök och guyère och serveras med en enkel rucolasallad.

Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champinjoner

1 st

Purjolök

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

40 g

Rucola

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

3 dl

Vatten till pasta

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3643 kJ
Energi (kcal)871 kcal
Fett48.9 g
varav mättat24.3 g
Kolhydrater79.8 g
varav socker13 g
Protein28.3 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Grovhacka svamp.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Stek svamp och purjolök
2

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek svamp och purjolök med salt i 4–5 min, eller tills mjuka.

Hacka persilja
3

Under tiden, finhacka persilja.

Tillsätt pasta
4

Tillsätt pasta, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, worcestershiresås, vatten och en generös nypa peppar till kastrullen.

Sjud med locket delvis på i 8–10 min, eller tills pastan är al dente.

Rör om då och då så att pastan inte fastnar i botten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj rucola.

Blanda rucola, solroskärnor, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör ner guyère och persilja i färdig pasta.

Servera
6

Lägg upp pasta och rucolasallad i skålar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image