Skip to main content
Nötfärslasagne med två sorters ost

Nötfärslasagne med två sorters ost

med syrlig sallad på rucola och pinjenötter

Ikväll blir det en italiensk klassiker och älskad familjefavorit. Den här nötfärslasagnen får extra krämighet tack vare två sorters ost. Som tillbehör svänger vi ihop en fräsch, syrlig rucolasallad med rostade pinjenötter, citrusfrukt och basilika. Snabbt, enkelt och jättegott – ställ fram mitt på bordet och hugg in!

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt
Antal portioner

225 g

Nötfärs

390 g

Krossade tomater

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Morot

1 st

Lök

200 g

Mornaysås

(Innehåller: Mjölk)

200 g

Färska lasagneplattor

(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

4 g

Buljong

40 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Basilika

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

40 g

Rucola

1 st

Citrusfrukt

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till kött

½ dl

Mjölk till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Energi (kJ)4458 kJ
Energi (kcal)1065 kcal
Fett59.3 g
varav mättat26.8 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker13.3 g
Kostfiber7.8 g
Protein58.4 g
Kolesterol16.6 mg
Salt5.8 g
Potassium215.1 mg
Calcium294.5 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Stek nötfärs
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs och krydda med salt. Stek i 45 min, eller tills brynt.  

VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör köttfärssås
2

Finhacka schalottenlök och morot. Finhacka eller pressa vitlök. 

Tillsätt schalottenlök och morot i stekpannan och fräs i 24 min, tills något mjuknat. 

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och buljong. Låt koka i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner krossade tomater, vatten, socker, salt och en nypa peppar. 

Sänk till medelvärme och sjud i 510 min. 

Blanda mornaysås och mjölk i en liten skål.

Grädda lasagne
3

Häll över hälften av köttfärssåsen i en ugnsform. Toppa med ett lager lasagneplattor. Tillsätt hälften av mornaysåsen och toppa med ytterligare ett lager lasagneplattor. Upprepa med resterande köttfärssås, lasagneplattor och mornaysås. 

Häll av mozzarella och riv den i bitar.

Toppa med finriven ost och mozzarella.

Täck med folie och grädda i ugnen i 25–35 minuter.

Ta bort folie när det återstår 10 minuter av tillagningstiden och grädda resten av tiden, eller tills osten är gyllene.

Rosta pinjenötter
4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 34 min, eller tills gyllene. Lägg över i en stor skål. 

Blanda sallad
5

Skölj rucola. 

Halvera citrusfrukt. 

Finhacka basilika. 

Blanda rucola, basilika, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja och salt med pinjenötterna. 

Servera
6

Ställ fram lasagne och sallad på bordet.