Skip to main content
Nötfärslasagne med två sorters ost

Nötfärslasagne med två sorters ost

med syrlig sallad på rucola och pinjenötter

Ikväll blir det en italiensk klassiker och älskad familjefavorit. Den här nötfärslasagnen får extra krämighet tack vare två sorters ost. Som tillbehör svänger vi ihop en fräsch, syrlig rucolasallad med rostade pinjenötter, citron och basilika. Snabbt, enkelt och jättegott – ställ fram mitt på bordet och hugg in!

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Milk
Egg
Gluten
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

390 g

Tomatpassata

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Morot

1 st

Schalottenlök

200 g

Mornaysås

200 g

Färska lasagneplattor

4 g

Kycklingbuljong

40 g

Finriven ost

1 st

Basilika

20 g

Pinjenötter

40 g

Rucola

1 st

Citron

125 g

Mozzarella

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

½ dl

Mjölk till sås

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4366 kJ
Energi (kcal)1043 kcal
Fett55.7 g
varav mättat25.5 g
Kolhydrater75.8 g
varav socker12.8 g
Kostfiber7.7 g
Protein57.9 g
Salt5.7 g
Calcium0.4 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs och krydda med salt. Stek i 45 min, eller tills brynt.  

VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

2

Finhacka schalottenlök och morot. Finhacka eller pressa vitlök. 

Tillsätt schalottenlök och morot i stekpannan och fräs i 24 min, tills något mjuknat. 

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och kycklingbuljong. Låt koka i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner tomatpassata, vatten, socker, salt och en nypa peppar. 

Sänk till medelvärme och sjud i 510 min. 

Blanda mornaysås och mjölk i en liten skål.

3

Häll över hälften av köttfärssåsen i en ugnsform. Toppa med ett lager lasagneplattor. Tillsätt hälften av mornaysåsen och toppa med ytterligare ett lager lasagneplattor. Upprepa med resterande köttfärssås, lasagneplattor och mornaysås. 

Häll av mozzarella och riv den i bitar.

Toppa med finriven ost och mozzarella.

Täck med folie och grädda i ugnen i 25–35 minuter.

Ta bort folie när det återstår 10 minuter av tillagningstiden och grädda resten av tiden, eller tills osten är gyllene.

4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 34 min, eller tills gyllene. Lägg över i en stor skål. 

5

Skölj rucola. 

Halvera citron. 

Finhacka basilika. 

Blanda rucola, basilika, en skvätt citronsaft, olivolja och salt med pinjenötterna. 

6

Ställ fram lasagne och sallad på bordet.