Skip to main content
Avokadotoppade mexikanska nötfärsbiffar
Avokadotoppade mexikanska nötfärsbiffar

Avokadotoppade mexikanska nötfärsbiffar

med pico de gallo och rostad sötpotatis

I kväll lagar vi mexikanska biffar som får den helt rätta smaken av vår färdiga kryddblandning Tex-Mex. Vi rostar också sötpotatispommes och svänger ihop en ljuvlig pico de gallo, som är en salsa med tomat, oregano och lime. Vi toppar biffarna med mosad avokado, och så är maten färdig!

Taggar:
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

1 st

Lime

1 st

Avokado

2 st

Tomat

1 st

Oregano

450 g

Sötpotatis

5 g

Tex-Mex

½ st

Rödlök

½ st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till salsa

Näringsvärden

Energi (kJ)2620 kJ
Energi (kcal)626 kcal
Fett24.9 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater56.3 g
varav socker7.2 g
Kostfiber10.5 g
Protein34.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium296.8 mg
Calcium16.2 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Forma biffar
2

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, Tex-Mex och salt i en stor skål.

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar (1 biff per person) med fuktiga händer.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör pico de gallo
4

Under tiden, tärna tomat och rödlök.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka oreganoblad.

Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.

Blanda tomat, rödlök, oregano, jalapeno, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Mosa avokado
5

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado och lägg den i en medelstor skål.

Mosa avokado med en skvätt limesaft och en nypa salt och peppar i skålen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp sötpotatispommes, biffar och pico de gallo på tallrikar.

Toppa biffar med mosad avokado.