HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarockansk Kyckling
topBanner
Marockansk kyckling

Marockansk kyckling

med hummusdressing & kålsallad

Japp, du såg rätt - detta recept låter dig fylla tallriken med riktiga godsaker. En färgglad och härligt god sallad gjord på bulgur, kål och färska grönsaker som du toppar med knapriga mandlar. Till detta omsorgsfullt tillagad kyckling smaksatt med ras el hanout, en kryddblandning från Maghreb som bjuder på en fantastisk smakkavalkad, samt mumsig hummusdressing. Vardagsmat kan nästan inte bli bättre än så här!

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:nötterglutensesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönkål, skuren

300 g

Tomat

20 g

Saha-Ras

85 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Kycklingbuljong

3 dl

Mandlar

(Innehållernötter)

Bulgur

(Innehållergluten)

Citron

Hummus

(Innehållersesam)

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2027.7965 kJ
Energi (kcal)484.655 kcal
Fett18.1575 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater32.71 g
varav socker1 g
Protein43.8925 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och buljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Ställ åt sidan i 12-15 min tills maten ska serveras.

2

Medan bulgurn kokar, finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Dela citron i klyftor. Dela kyckling horisontellt med en vass kniv till två tunna filéer på en separat skärbräda.

3

Blanda kycklingen med Saha-ras, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. Se till att kycklingen täcks. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på båda sidor tills den fått färg och är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Medan kycklingen steks, grovhacka mandlar. Blanda hummus med en skvätt citronjuice, vatten* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och en generös nypa peppar* i en skål.

5

Pressa citronjuice i en salladsskål och ringla ner lite olivolja*. Tillsätt grönkål [1/2 påse, 2 pers], tomat, rödlök och den färdigkokta bulgurn. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda igen precis innan servering.

6

Skär kycklingen i bitar. Fördela kålsallad och kyckling mellan era tallrikar. Toppa med mandlar och pressa över lite citronjuice. Ringla över hummusdressing eller servera vid sidan av.