topBanner
Marockansk kyckling

Marockansk kyckling

med hummusdressing & kålsallad

Japp, du såg rätt - detta recept låter dig fylla tallriken med riktiga godsaker. En färgglad och härligt god sallad gjord på bulgur, kål och färska grönsaker som du toppar med knapriga mandlar. Till detta omsorgsfullt tillagad kyckling smaksatt med ras el hanout, en kryddblandning från Maghreb som bjuder på en fantastisk smakkavalkad, samt mumsig hummusdressing. Vardagsmat kan nästan inte bli bättre än så här!

Taggar:SnabbUnder 600 kcal
Allergener:nöttersesamgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Kycklingbröstfilé

50 g

Grönkål, skuren

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

50 g

Hummus

(Innehållersesam)

1 st

Citron

4 g

Saha-Ras

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

½ st

Rödlök

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2249 kJ
Energi (kcal)538 kcal
Fett19 g
varav mättat3 g
Kolhydrater39 g
varav socker5 g
Protein46 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och buljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Ställ åt sidan i 12-15 min tills maten ska serveras.

2

Medan bulgurn kokar, finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Dela citron i klyftor. Dela kyckling horisontellt med en vass kniv till två tunna filéer på en separat skärbräda.

3

Blanda kycklingen med Saha-ras, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. Se till att kycklingen täcks. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på båda sidor tills den fått färg och är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Medan kycklingen steks, grovhacka mandlar. Blanda hummus med en skvätt citronjuice, vatten* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och en generös nypa peppar* i en skål.

5

Pressa citronjuice i en salladsskål och ringla ner lite olivolja*. Tillsätt grönkål [1/2 påse, 2 pers], tomat, rödlök och den färdigkokta bulgurn. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda igen precis innan servering.

6

Skär kycklingen i bitar. Fördela kålsallad och kyckling mellan era tallrikar. Toppa med mandlar och pressa över lite citronjuice. Ringla över hummusdressing eller servera vid sidan av.