Marockansk kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marockansk kyckling

Marockansk kyckling

med hummusdressing & kålsallad

Japp, du såg rätt - detta recept låter dig fylla tallriken med riktiga godsaker. En färgglad och härligt god sallad gjord på bulgur, kål och färska grönsaker som du toppar med knapriga mandlar. Till detta omsorgsfullt tillagad kyckling smaksatt med ras el hanout, en kryddblandning från Maghreb som bjuder på en fantastisk smakkavalkad, samt mumsig hummusdressing. Vardagsmat kan nästan inte bli bättre än så här!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Nötter
Vete
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Grönkål, skuren

1

Tomat

4

Saha-Ras

300

Kycklingbröstfilé

4

Kycklingbuljong

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Citron

50

Hummus

(Innehåller Sesam)

½

Rödlök

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)485 kcal
Energi (kJ)2028 kJ
Fett18.16 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater32.71 g
varav socker1 g
Protein43.89 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och buljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Ställ åt sidan i 12-15 min tills maten ska serveras.

Förbered råvaror
2

Medan bulgurn kokar, finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Dela citron i klyftor. Dela kyckling horisontellt med en vass kniv till två tunna filéer på en separat skärbräda.

Stek kyckling
3

Blanda kycklingen med Saha-ras, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. Se till att kycklingen täcks. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på båda sidor tills den fått färg och är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda hummusdressing
4

Medan kycklingen steks, grovhacka mandlar. Blanda hummus med en skvätt citronjuice, vatten* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och en generös nypa peppar* i en skål.

Förbered kålsallad
5

Pressa citronjuice i en salladsskål och ringla ner lite olivolja*. Tillsätt grönkål [1/2 påse, 2 pers], tomat, rödlök och den färdigkokta bulgurn. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda igen precis innan servering.

Servera
6

Skär kycklingen i bitar. Fördela kålsallad och kyckling mellan era tallrikar. Toppa med mandlar och pressa över lite citronjuice. Ringla över hummusdressing eller servera vid sidan av.