Skip to main content
Mexikansk street style-majs
Mexikansk street style-majs

Mexikansk street style-majs

2 portioner | med grekisk salladsost

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vi hämtar inspiration från mexikansk gatumat och lagar en fantastisk sidorätt med smaker från sydligare breddgrader – majskolvar med en krämig cajunkryddad dressing och en topping på salladsost, chiliflakes, lime och koriander.

Allergener:
Senf
Egg
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Majskolv

50 g

Majonnäs

75 ml

Gräddfil

4 g

Ay Cajun-ba

1 g

Chiliflakes

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

100 g

Grekisk salladsost

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2719 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett40 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater79.3 g
varav socker8.8 g
Kostfiber10 g
Protein21.1 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka majs
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera majs.

Koka majs i 3–5 min, eller tills den är mjuk och klargul. Häll av vattnet. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka koriander.

Halvera lime.

Smula salladsost. 

Bre på dressing
3

Blanda majonnäs, gräddfil, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Bre dressing på kokad majs.

Servera
4

Toppa majshalvor med salladsost, chiliflakes, koriander och limesaft.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image