Honung- och ricottatoppade pannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och ricottatoppade pannkakor

Honung- och ricottatoppade pannkakor

4 portioner | med apelsin och pistagenötter

Superenkla och goda recept inklusive receptkort med 3 steg, och portionerade ingredienser för 4 personer. Vår mjölmix speciellt till pannkakor kommer att göra dessa amerikanska pannkakor extra luftiga.

Allergener:
Mjölk
Nötter
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

2 st

Apelsin

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

50 g

Honung

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

2 st

Lime

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Smör (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 3)

2 tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5581 kJ
Energi (kcal)1334 kcal
Fett50.8 g
varav mättat24.6 g
Kolhydrater175.9 g
varav socker70.6 g
Protein37.4 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Vispa smet
1

Blanda vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål, vispa till en jämn smet.
 
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme. Häll i smet för att göra ca 8-10 cm stora pannkakor i stekpannan, använd en slev för att portionera.
 
Stek i 1-2 min per sida eller till lätt brynta och genomstekta. Fortsätt med resten av smeten i omgångar. Tillsätt extra smör vid behov.
 
TIPS: Håll pannkakorna varma genom täcka dem med folie, eller genom att placera dom i ugnen på 100°C/ 80°C (varmluft) tills servering. 

Förbered topping
2

Under tiden, grovhacka pistagenötter. 

Skär bort botten och toppen på apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet. Halvera den och skär sedan i 1 cm tunna klyftor, ta bort eventuella kärnor.

Halvera lime. 

Blanda ricotta och honung
3

Blanda socker [2 tsk], vatten [2 msk] och en generös skvätt limesaft i en medelstor skål. Rör i apelsin och ställ åt sidan.

Blanda ricotta och honung i ytterligare en skål.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar.

Toppa med en sked honungs-ricotta och marinerad apelsin. 

Strö till sist över pistagenötter.