topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med krämig zucchinisås, couscous och rostade pumpafrön

.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

1

Bladpersilja

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

1

Schalottenlök

1

Zucchini

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

1

Pumpakärnor

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)254 kcal
Energi (kJ)1063 kJ
Fett5.14 g
varav mättat1 g
Kolhydrater38.69 g
varav socker0.7 g
Protein9.26 g
Salt1.7 g

Instruktioner

1

Fyll en vattenkokare med vatten* och koka upp vattnet. Skiva schalottenlök tunt. Skär zucchini i tunna halvmånar.

2

Blanda couscous med grönsaksbuljong i en skål och häll över kokande vattnet* (se ingredienslistan). Blanda runt väl, sätt på ett lock och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 8-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en ny stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 1-2 min - se upp, det kan skvätta. Häll över pumpafrön i en skål och ställ åt sidan.

5

Häll en ny skvätt olja* i stekpannan du just använt och sänk värmen till medium. Fräs schalottenlök och zucchinibitarna i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong. Låt såsen sjuda i 2-3 min. 

6

Grovhacka persilja. Fördela couscousen och kycklingen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga zucchinisåsen. Garnera med rostade pumpafrön och persilja.