
Marinerad kyckling
med krämig zucchinisås, couscous och rostade pumpafrön
.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Köttbuljong
1
Bladpersilja
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
1
Schalottenlök
1
Zucchini
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
1
Pumpakärnor
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
2
Vatten
Instruktioner
Fyll en vattenkokare med vatten* och koka upp vattnet. Skiva schalottenlök tunt. Skär zucchini i tunna halvmånar.
Blanda couscous med grönsaksbuljong i en skål och häll över kokande vattnet* (se ingredienslistan). Blanda runt väl, sätt på ett lock och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 8-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olja* i en ny stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 1-2 min - se upp, det kan skvätta. Häll över pumpafrön i en skål och ställ åt sidan.
Häll en ny skvätt olja* i stekpannan du just använt och sänk värmen till medium. Fräs schalottenlök och zucchinibitarna i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong. Låt såsen sjuda i 2-3 min.
Grovhacka persilja. Fördela couscousen och kycklingen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga zucchinisåsen. Garnera med rostade pumpafrön och persilja.