HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med krämig zucchinisås, couscous och rostade pumpafrön

Barnvänlig

Omfamna de orientaliska influenserna från berbiskt couscous som tillsammans med taco-marinerad kyckling tar dig på en resa långt utanför ditt svenska kök. Servera med en krämig zucchinisås och gyllenrostade pumpafrön.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojasellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Schalottenlök

1 st

Zucchini

100 g

Couscous

(Innehållergluten, soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

20 g

Pumpafrön

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Köttbuljong

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3054 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett37 g
varav mättat18 g
Kolhydrater52 g
varav socker12 g
Kostfiber5 g
Protein43 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Skiva schalottenlök tunt.

Skär zucchini tunna halvmånar.

2

Blanda couscous med grönsaksbuljong i en skål och häll över kokande vattnet* (se ingredienslistan). Blanda runt väl, sätt på ett lock och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 8-10 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en ny stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 1-2 min - se upp, det kan skvätta.

Häll över pumpafrön i en skål och ställ åt sidan.

5

Häll en ny skvätt olja i stekpannan du just använt och sänk värmen till medium. Fräs schalottenlök och zucchinibitarna i 5-6 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong. Låt såsen sjuda i 2-3 min.

6

Grovhacka persilja.

Fördela couscousen och kycklingen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga zucchinisåsen. Garnera med rostade pumpafrön och persilja.

Smaklig måltid!