topBanner
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med krämig zucchinisås, couscous och rostade pumpafrön

Barnvänlig

Omfamna de orientaliska influenserna från berbiskt couscous som tillsammans med taco-marinerad kyckling tar dig på en resa långt utanför ditt svenska kök. Servera med en krämig zucchinisås och gyllenrostade pumpafrön.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Schalottenlök

1 st

Zucchini

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

20 g

Pumpafrön

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Köttbuljong

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3054 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett37 g
varav mättat18 g
Kolhydrater52 g
varav socker12 g
Protein43 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Skiva schalottenlök tunt.

Skär zucchini tunna halvmånar.

2

Blanda couscous med grönsaksbuljong i en skål och häll över kokande vattnet* (se ingredienslistan). Blanda runt väl, sätt på ett lock och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 8-10 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en ny stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 1-2 min - se upp, det kan skvätta.

Häll över pumpafrön i en skål och ställ åt sidan.

5

Häll en ny skvätt olja i stekpannan du just använt och sänk värmen till medium. Fräs schalottenlök och zucchinibitarna i 5-6 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong. Låt såsen sjuda i 2-3 min.

6

Grovhacka persilja.

Fördela couscousen och kycklingen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga zucchinisåsen. Garnera med rostade pumpafrön och persilja.

Smaklig måltid!