HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerad Kyckling
topBanner
Marinerad kyckling

Marinerad kyckling

med krämig zucchinisås, couscous och rostade pumpafrön

Allergener:glutensellerinöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Köttbuljong

100 g

Bladpersilja

4 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

20 g

Schalottenlök

2 dl

Zucchini

Couscous

(Innehållergluten)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Pumpafrön

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)254.08 kcal
Energi (kJ)1063.0708 kJ
Fett5.142 g
varav mättat1 g
Kolhydrater38.69 g
varav socker0.7 g
Protein9.26 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Fyll en vattenkokare med vatten* och koka upp vattnet. Skiva schalottenlök tunt. Skär zucchini i tunna halvmånar.

2

Blanda couscous med grönsaksbuljong i en skål och häll över kokande vattnet* (se ingredienslistan). Blanda runt väl, sätt på ett lock och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 8-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en ny stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 1-2 min - se upp, det kan skvätta. Häll över pumpafrön i en skål och ställ åt sidan.

5

Häll en ny skvätt olja* i stekpannan du just använt och sänk värmen till medium. Fräs schalottenlök och zucchinibitarna i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong. Låt såsen sjuda i 2-3 min. 

6

Grovhacka persilja. Fördela couscousen och kycklingen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga zucchinisåsen. Garnera med rostade pumpafrön och persilja.