Love at first slice | Dessertpizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Love at first slice | Dessertpizza

Love at first slice | Dessertpizza

Sharingrätt | med mjölkchoklad & vit choklad

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Har du testat att göra dessertpizza? Det är en lättlagad och jättegod efterrätt som uppskattas av både stora och små. Vi toppar vår hjärtformade pizza med vita choklad, rostade hasselnötter och apelsin.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller: Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

1 st

Apelsin

100 g

Vita chokladknappar

(Innehåller: Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Gluten, Jordnötter, Råg, Vete, Havre, Spelt, Korn)

40 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5005 kJ
Energi (kcal)1196 kcal
Fett54 g
varav mättat22.8 g
Kolhydrater151.2 g
varav socker61.9 g
Protein28 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Förbered pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Grädda pizza
2

Forma degen till ett hjärta.

Lägg försiktigt över pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen i 8 min och toppa sedan med mjölkchokladknappar.

Grädda i ytterligare 2 min, tills chokladen har smält. Bre ut chokladen över botten.

Förbered topping
3

Grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.

Placera vita chokladknappar i en liten skål. Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.

TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.

Servera
4

Toppa pizza med hasselnötter och apelsin.

Ringla över smält vit choklad.