Skip to main content
Power up-vegopizza

Power up-vegopizza

inspirerad av Mega Lucario

Sugen på pizza? Här är en rolig variant med massor av grönsaker – perfekt för alla som vill bli lika starka som Lucario. En fräsch äppelsallad vid sidan av ger extra crunch.

Taggar:
Vegetarisk
Laga mig först
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Nötter
pistagenötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

195 g

Krossade tomater

50 g

Soltorkade tomater

1 st

Zucchini

1 st

Basilika

60 g

Salladsmix

1 st

Äpple

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

30 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter, pistagenötter Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Havre, Sesam, Korn, Jordnötter, Spelt, Råg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3870 kJ
Energi (kcal)925 kcal
Fett33.3 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater117.1 g
varav socker25.5 g
Protein40.2 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Skär zucchini i tunna skivor. 

Grovhacka soltorkade tomater.

Blanda lök, soltorkade tomater och zucchini med olivolja och salt i en stor skål. 

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut. 

Förbered pizzadeg
2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda pizza
3

Blanda krossade tomater, socker och salt i en liten skål.

Bre ut tomatsåsen jämnt över pizzabotten.

Toppa med ett lager finriven ost och lägg sedan på zucchini, lök och soltorkade tomater. 

Riv mozzarella i stora bitar och lägg dem över hela pizzan. 

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Förbered sallad
4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. 

Skölj salladsmix. 

Blanda sallad
5

Blanda pistagenötter, salladsmix och äpple med salt och olivolja i en stor skål.

Plocka basilikablad. 

Servera
6

Lägg upp pizzabitar på tallrikar och toppa med rivna basilikablad. 

Servera med äppelsallad.