Sugen på pizza? Här är en rolig variant med massor av grönsaker – perfekt för alla som vill bli lika starka som Lucario. En fräsch äppelsallad vid sidan av ger extra crunch.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
195 g
Krossade tomater
50 g
Soltorkade tomater
1 st
Zucchini
1 st
Basilika
60 g
Salladsmix
1 st
Äpple
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter, pistagenötter Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Havre, Sesam, Korn, Jordnötter, Spelt, Råg)
½ msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Skär zucchini i tunna skivor.
Grovhacka soltorkade tomater.
Blanda lök, soltorkade tomater och zucchini med olivolja och salt i en stor skål.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda krossade tomater, socker och salt i en liten skål.
Bre ut tomatsåsen jämnt över pizzabotten.
Toppa med ett lager finriven ost och lägg sedan på zucchini, lök och soltorkade tomater.
Riv mozzarella i stora bitar och lägg dem över hela pizzan.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Blanda pistagenötter, salladsmix och äpple med salt och olivolja i en stor skål.
Plocka basilikablad.
Lägg upp pizzabitar på tallrikar och toppa med rivna basilikablad.
Servera med äppelsallad.