Ananas på pizza är en riktigt vattendelare! Här kombinerar vi den med bacon, rödlök och klassisk tomatsås på färdig pizzadeg, men du kan göra alla i familjen nöjda och själv bestämma hur mycket ananas du vill toppa med – halva eller hela pizzan?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
113.5 g
Ananasskivor
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1 st
Rödlök
1 st
Päron
60 g
Salladsmix
195 g
Krossade tomater
75 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Smör till sås
½ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till sallad
¼ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt krossade tomater, salt, socker och ketchup och sjud i 4–5 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Häll av och grovhacka ananas.
Skär rödlök i tunna skivor.
Bre ut tomatsås på pizzadeg i ett jämnt lager. Lämna en kant på 1 cm runt om.
Toppa pizza med gouda, rödlök, bacon och ananas efter dina önskemål.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda salladsmix, päron, salt och olivolja i en stor skål.
Lägg upp pizza på tallrikar och servera med sallad.