Skip to main content
Bacon- och ananaspizza | Gör din egen
Bacon- och ananaspizza | Gör din egen

Bacon- och ananaspizza | Gör din egen

med goudaost och päronsallad

Ananas på pizza är en riktigt vattendelare! Här kombinerar vi den med bacon, rödlök och klassisk tomatsås på färdig pizzadeg, men du kan göra alla i familjen nöjda och själv bestämma hur mycket ananas du vill toppa med – halva eller hela pizzan?

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

113.5 g

Ananasskivor

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

1 st

Rödlök

1 st

Päron

60 g

Salladsmix

195 g

Krossade tomater

75 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till sås

½ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sallad

¼ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4121 kJ
Energi (kcal)985 kcal
Fett40.6 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater115.7 g
varav socker21.7 g
Kostfiber5.5 g
Protein39.9 g
Salt6.5 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Ta fram pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Tillsätt krossade tomater, salt, socker och ketchup och sjud i 4–5 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.

Rulla ut pizzadeg
2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Toppa med tomatsås
3

Häll av och grovhacka ananas.

Skär rödlök i tunna skivor.

Bre ut tomatsås på pizzadeg i ett jämnt lager. Lämna en kant på 1 cm runt om.

Grädda pizza
4

Toppa pizza med gouda, rödlök, bacon och ananas efter dina önskemål.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda salladsmix, päron, salt och olivolja i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp pizza på tallrikar och servera med sallad.