Skip to main content
Lättlagad soltorkad tomat-rigatoni
Lättlagad soltorkad tomat-rigatoni

Lättlagad soltorkad tomat-rigatoni

med rucola och krispig pangrattato

Pastan rigatoni är känd för att vara en riktig såstjuv, och ni kan se fram emot en fyllig och mättande måltid i kväll. Vi lagar en underbar sås med zucchini, soltorkad tomat, oregano, grädde, körsbärstomater och vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi toppar med krispig pangrattato, färsk rucola och riven ost.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Zucchini

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

125 g

Körsbärstomater

50 g

Soltorkade tomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Oregano

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Ägg, Mjölk)

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till pangrattato

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3181 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett37.9 g
varav mättat23.6 g
Kolhydrater82.9 g
varav socker14.2 g
Kostfiber7.1 g
Protein21.2 g
Salt4 g
Calcium0.5 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
2

Under tiden, smält smör på medelhög värme i en stor stekpanna.

Stek panko i 3–4 min, tills gyllene och spröd. Krydda med salt och en nypa peppar, och ställ åt sidan i en skål.

Grovhacka soltorkad tomat, zucchini och oregano.

Skölj rucola.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini, soltorkad tomat, oregano och Mamas Favorit i 2–3 min.

Rör i sparat pastavatten, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, körsbärstomater, salt, en nypa peppar och socker. Sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Rör i färdig pasta.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med pangrattato, rucola och riven ost.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image