Kycklingsallad med ägg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingsallad med ägg

Kycklingsallad med ägg

vitlökskrutonger och senapsdressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på picknick!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Morot

300

Kycklingbröstfilé

20

Pecorino Romano ost

100

Salladsmix

1

Vitlöksklyfta

½

Baguette

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)336 kcal
Energi (kJ)1405 kJ
Fett18.29 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater2.32 g
varav socker1.2 g
Protein40.95 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv långa morotstrimlor med en grönsakskalare. Riv pecorino. Bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i krutongstora bitar. Lägg handen ovanpå kycklingfiléen och skär kycklingen horisontellt med en vass kniv så du får två tunna filéer.

Rosta krutonger
2

Lägg brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vitlök, ringla över en generös skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Stek ägg
4

Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Knäck äggen* i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något. Skär kycklingen i tunna skivor medan äggen* steks.

Förbered sallad
5

Blanda senap [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, vatten*, en nypa salt* och peppar*, hälften av pecorinon och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Tillsätt salladsmixen och morotsstrimlorna och rör om så att de täcks av dressingen. Blanda en snabbis precis innan servering.

Servera
6

Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg ocvh strö över resterande pecorino.