Kycklingsallad med ägg

Kycklingsallad med ägg

vitlökskrutonger och senapsdressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

Barnvänlig

Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på picknick!

Taggar:Snabblagad
Allergener:mjölkglutensesamäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

20 g

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, sesam)

300 g

Kycklingbröstfilé

1 påse

Salladsmix

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2326 kJ
Energi (kcal)556 kcal
Fett22 g
varav mättat6 g
Kolhydrater38 g
varav socker7 g
Kostfiber4 g
Protein50 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Finhacka vitlök.Riv långa morotstrimlor med en grönsakskalare. Riv pecorino.

Bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i krutongstora bitar.

Lägg handen ovanpå kycklingfiléen och skär kycklingen horisontellt med en vass kniv så du får två tunna filéer.

2

Lägg brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vitlök, ringla över en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.

Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt.

Krydda med en nypa salt och peppar och lägg kycklingen på en tallrik.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja. Knäck äggen i pannan och stek i 3-4 min tills gulan stelnat något.

Skär kycklingen i tunna skivor medan äggen* steks.

5

Blanda senap [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, vatten, en nypa salt och peppar, hälften av pecorinon och en skvätt olivolja i en salladsskål.

Tillsätt salladsmixen och morotsstrimlorna och rör om så att de täcks av dressingen. Blanda en snabbis precis innan servering.

6

Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar.

Toppa med stekt ägg ocvh strö över resterande pecorino.