HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingsallad Med Ägg
topBanner
Kycklingsallad med ägg

Kycklingsallad med ägg

vitlökskrutonger och senapsdressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

Barnvänlig

Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på picknick!

Taggar:Snabb
Allergener:senapäggmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Senap

(Innehållersenap)

25 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

300 g

Morot

2 st

Kycklingbröstfilé

1 msk

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Salladsmix

Vitlöksklyfta

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1404.5164 kJ
Energi (kcal)335.6875 kcal
Fett18.2913 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater2.315 g
varav socker1.2 g
Protein40.95 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv långa morotstrimlor med en grönsakskalare. Riv pecorino. Bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i krutongstora bitar. Lägg handen ovanpå kycklingfiléen och skär kycklingen horisontellt med en vass kniv så du får två tunna filéer.

2

Lägg brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vitlök, ringla över en generös skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Knäck äggen* i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något. Skär kycklingen i tunna skivor medan äggen* steks.

5

Blanda senap [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, vatten*, en nypa salt* och peppar*, hälften av pecorinon och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Tillsätt salladsmixen och morotsstrimlorna och rör om så att de täcks av dressingen. Blanda en snabbis precis innan servering.

6

Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg ocvh strö över resterande pecorino.