BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med sweet chilisås och vitlöksstekta grönsaker

I kväll ska vi ha ris, kyckling och grönsaker lagade med massor av fantasi! Den BBQ-marinerade kycklingen bryner vi, och sen får den rostas färdig i ugnen. Samtidigt steker vi morot, zucchini, pak choi och vitlök med vår ljuvliga kryddblandning Ginger Ninja. Allt detta toppar vi med en underbar sweet chilisås!

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Lågkalori
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

1 st

Salladslök

1 st

Pak choi

1 st

Morot

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2679 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett15 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater83.3 g
varav socker19.5 g
Protein40.9 g
Salt7.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. 

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1/2 cm tunna stavar.

Grovhacka pak choi.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt morot, zucchini och Ginger Ninja och fräs i 3-4 min, tills de börjar mjukna.

Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i 1 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Lägg över grönsaker i en skål.

Blanda sweet chilisås, sojasås och en generös skvätt limesaft i en liten skål.

Värm upp chilisås
5

Hetta upp stekpannan på medellåg värme.

Tillsätt chilisås och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd.

6

Skär kyckling i skivor.

Lägg upp kyckling, ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.

Ringla över sweet chilisås.

Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.