HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispiga Biffar
topBanner
Krispiga biffar

Krispiga biffar

med kokta grönsaker och krämig dillsås

De krispiga pankopanerade biffarna får extra smak av schalottenlök och persilja i färsen. De läckra grönsakerna med tuggmotstånd passar perfekt ihop med den superkrämiga dillsåsen. En mild och samtidigt smakrik rätt som kommer att älskas av hela familjen.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkglutenselleriägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

50 g

Nötfärs

4 g

Morot

2 st

Dill

Broccoli

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Salladslök

Kruspersilja

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1640.4626 kJ
Energi (kcal)392.08 kcal
Fett19.291 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater19.795 g
varav socker11.3 g
Protein34.085 g
Salt1.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2 pers] och persilja. Blanda schalottenlök, persilja, nötfärs, ägg* [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers], mjöl* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en generös nypa salt* och peppar* i en bunke. Forma färs till 3 cm tjocka biffar - 2 per person.

2

Lägg mjöl* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. Vispa ägg* [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers] och en skvätt vatten* i en ny skål. Lägg panko i en tredje skål. Vänd biffarna i mjöl, sen i ägg* och till sist i panko, och placera dem på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg till paneringen kan de ersättas med 2 msk mjölk.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* och lite smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skär salladslök i 4 cm långa bitar. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär broccoli i buketter, inklusive stjälk. Finhacka dill.

5

Koka salladslök, morot och broccoli i 4 min. Häll av vattnet, och för över grönsaker till en tallrik. Tillsätt nu matlagningsgrädde, buljong och dill i kastrullen. Låt såsen tjockna på medelhög värme i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Lägg i grönsaker och värm upp i 1 min.

6

Servera biffar med krämiga grönsaker. Skeda över resterande dillsås.