topBanner
Krispiga biffar

Krispiga biffar

med kokta grönsaker och krämig dillsås

De krispiga pankopanerade biffarna får extra smak av schalottenlök och persilja i färsen. De läckra grönsakerna med tuggmotstånd passar perfekt ihop med den superkrämiga dillsåsen. En mild och samtidigt smakrik rätt som kommer att älskas av hela familjen.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Schalottenlök

250 g

Nötfärs

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 påse

Kruspersilja

2 st

Salladslök

2 st

Morot

1 st

Broccoli

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 påse

Dill

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

2 msk

Vetemjöl*

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2824 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett35 g
varav mättat17 g
Kolhydrater41 g
varav socker26 g
Protein45 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*.

Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2 pers] och persilja.

Blanda schalottenlök, persilja, nötfärs, ägg* [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers], mjöl* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en generös nypa salt* och peppar* i en bunke.

Forma färs till 3 cm tjocka biffar - 2 per person.

2

Lägg mjöl* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål.

Vispa ägg* [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers] och en skvätt vatten* i en ny skål.

Lägg panko i en tredje skål. Vänd biffarna i mjöl, sen i ägg* och till sist i panko, och placera dem på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg till paneringen kan de ersättas med 2 msk mjölk.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* och lite smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skär salladslök i 4 cm långa bitar. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär broccoli i buketter, inklusive stjälk. Finhacka dill.

5

Koka salladslök, morot och broccoli i 4 min.

Häll av vattnet, och för över grönsaker till en tallrik.

Tillsätt nu matlagningsgrädde, buljong och dill i kastrullen. Låt såsen tjockna på medelhög värme i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Lägg i grönsaker och värm upp i 1 min.

6

Servera biffar med krämiga grönsaker. Skeda över resterande dillsås.