
De krispiga pankopanerade biffarna får extra smak av schalottenlök och persilja i färsen. De läckra grönsakerna med tuggmotstånd passar perfekt ihop med den superkrämiga dillsåsen. En mild och samtidigt smakrik rätt som kommer att älskas av hela familjen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Kruspersilja
2
Salladslök
2
Morot
250
Broccoli
4
Grönsaksbuljong
1
Schalottenlök
250
Nötfärs
50
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
200
Matlagningsgrädde
1
Dill
2
Ägg

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2 pers] och persilja. Blanda schalottenlök, persilja, nötfärs, ägg* [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers], mjöl* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en generös nypa salt* och peppar* i en bunke. Forma färs till 3 cm tjocka biffar - 2 per person.

Lägg mjöl* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. Vispa ägg* [1 st, 2 pers | 2 st, 4 pers] och en skvätt vatten* i en ny skål. Lägg panko i en tredje skål. Vänd biffarna i mjöl, sen i ägg* och till sist i panko, och placera dem på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg till paneringen kan de ersättas med 2 msk mjölk.

Hetta upp en skvätt olivolja* och lite smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Skär salladslök i 4 cm långa bitar. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär broccoli i buketter, inklusive stjälk. Finhacka dill.

Koka salladslök, morot och broccoli i 4 min. Häll av vattnet, och för över grönsaker till en tallrik. Tillsätt nu matlagningsgrädde, buljong och dill i kastrullen. Låt såsen tjockna på medelhög värme i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Lägg i grönsaker och värm upp i 1 min.

Servera biffar med krämiga grönsaker. Skeda över resterande dillsås.

