Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig laxkatsu

Krispig laxkatsu

med rostade grönsaker och fluffigt ris

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Katsu är en populär japansk rätt med panerat kött eller kyckling, men i kväll gör vi en variant med lax istället. Vi steker laxen med en krispig pankopanering och serverar den med ris, rostad broccoli och zucchini och färsk morot i tunna band. Sedan toppar vi med en härlig katsusås med smak av soja, kokosmjölk och curry.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Pesce
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

25 g

Pankoströbröd

4 g

Curry-On

250 g

Broccoli

250 g

Laxfilé

25 ml

Sojasås

1 st

Morot

90 ml

Kokosmjölk

½ st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

½ msk

Smör till sås

½ msk

Mjöl till sås

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4007 kJ
Energi (kcal)958 kcal
Fett42.5 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater95.6 g
varav socker8.5 g
Kostfiber10.3 g
Protein44.7 g
Kolesterol100.1 mg
Salt5 g
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240° C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta grönsaker
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken och zucchini i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Panera lax
3

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Panera lax (inte skinnsidan) först i mjölmix, sen i ägg och sist i panko. Lägg över på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek lax
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek lax med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga katsusås
5

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Fräs Curry-on och vetemjöl i 1 min, tills väldoftande.

Rör i sojasås, kokosmjölk och vatten. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Servera
6

Lägg upp ris, rostade grönsaker och katsusås på tallrikar och toppa med lax.

Servera med morotsband.