Dags att skämma bort familjen eller middagsgästerna med en riktigt lyxig pastarätt i helgen? Carbonara är en italiensk klassiker och i kväll tar vi denna populära rätt till en ny nivå genom att servera den med gyllenpanerad kyckling. Såsen med bacon och portabello får extra krämighet av både matlagningsgrädde och äggula och vi serverar vår utsökta middag med en grönsallad med körsbärstomater och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
125 g
Körsbärstomater
150 g
Portabello
300 g
Kycklingbröstfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Tagliatelle, färsk
(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: cashewnöt, Blötdjur, Mjölk, Nötter, Kräftdjur, Ägg, Soja, Senap, Fisk)
8 ml
Tryffelolja
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
60 g
Salladsmix
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
140 g
Bacon, tärnad
75 g
Rödkål, förskuren
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
2 msk
Mjölk till panering
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
2 st
Ägg till sås
½ dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Häll mjölk i en annan djup tallrik.
Blanda panko och hälften av osten i en tredje djup tallrik.
Krydda kyckling med salt.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i mjölk och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, tills gyllene.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Sänk till medelvärme och tillsätt svamp till stekpannan. Tillsätt en skvätt extra olivolja vid behov. Stek i 3–4 min, tills svampen är mjuk.
Skölj salladsmix och halvera körsbärstomater.
Blanda sallad, rödkål och körsbärstomater i en medelstor skål.
Separera äggula från äggvita.
Blanda äggula, matlagningsgrädde, resterande ost, grönsaksbuljong och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Att bara använda äggulan gör såsen extra fyllig.
Rör ner pasta, sparat kokvatten och äggmix i stekpannan med svamp.
Sjud under omrörning tills pastan är täckt av sås, 1–2 min. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Blanda sallad med balsamvinäger, olivolja och en nypa salt och peppar precis innan servering.
Skär kyckling i skivor.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar torr.
Lägg upp carbonara på tallrikar och ringla över tryffelolja.
Toppa med kyckling i tunna skivor.
Servera med sallad.