topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med rosmarinspommes och snabb coleslaw

En klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, krispiga rosmarinspommes och en ytterst läcker salladsmix.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

4

Panamat

280

Kycklinginnerfilé

500

Potatis

50

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

½

Ekologisk citron

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)766 kcal
Energi (kJ)3203 kJ
Fett32.7 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater71.78 g
varav socker9.9 g
Protein1.5 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Plocka och finhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.

Panera kyckling
2

Skär kyckling i 2 cm breda strimlor. Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt tillräckligt med olivolja* för att täcka botten av pannan. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

Blanda dressing
4

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, en skvätt citronjuice, grov senap efter smak, samt en nypa salt* och peppar* i en skål.

Blanda sallad
5

Lägg salladsmix i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl.

Servera
6

Servera kyckling med pommes, salladsmix och citronklyfta.