
Krispig kyckling
med rosmarinspommes och snabb coleslaw
En klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, krispiga rosmarinspommes och en ytterst läcker salladsmix.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
4
Panamat
280
Kycklinginnerfilé
500
Potatis
50
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Strimlad salladsmix
½
Ekologisk citron
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Rosmarin
Ingår inte i din leverans
1
Ägg (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Plocka och finhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.
Skär kyckling i 2 cm breda strimlor. Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt tillräckligt med olivolja* för att täcka botten av pannan. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, en skvätt citronjuice, grov senap efter smak, samt en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg salladsmix i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl.
Servera kyckling med pommes, salladsmix och citronklyfta.