HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Kyckling
topBanner
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med hemlagade rosmarinspommes och snabb coleslaw

En klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, krispiga rosmarinspommes och en ytterst läcker salladsmix.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölksenapglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

12 g

Grov senap

(Innehållersenap)

4 g

Panamat

280 g

Kycklinginnerfilé

500 g

Potatis

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Ekologisk citron

40 g

Aioli

(Innehållersenap, ägg)

1 st

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 3)

1 st

Ägg* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2925.9131 kJ
Energi (kcal)699.31 kcal
Fett25.195 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater71.7625 g
varav socker9.9 g
Protein46.51 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Plocka och finhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.

2

Skär kyckling i 2 cm breda strimlor. Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa. 

4

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, en skvätt citronjuice, grov senap efter smak, samt en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

Lägg salladsmix i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl.

6

Servera kyckling med pommes, salladsmix och citronklyfta.